Nick Calathes:” S 20 godina nisam bio fan Jasikevičiusa”

Nick Calathes i njegov današnji trener u Barceloni Šarunas Jasikevičius upoznali su se davne 2009. godine kao suigrači u Panathinaikosu, tadašnjem prvaku Europe. Tada 20-godišnji Calathes bio je na početku karijere, dok je Jasikevičius bio etablirano ime u svijetu europske košarke. Grčki košarkaš otkrio je kako to za njega nije bilo ugodno iskustvo.

„Navikavajući se na europsku košarku, upoznao sam Šarunasa u Panathinaikosu. Bio je jedan od starijih suigrača koji me uništavao na treninzima, stalno je vikao i slične stvari. Zbog toga, mogu reći kako s 20 godina nisam bio njegov fan.“ – objasnio je Calathes.

Sve se promijenilo 2011. godine, kada se Jasikevičius vratio u Panatu, a Calathes igrao svoju treću sezonu u zelenom dresu.

„Tada sam igrao svoju treću sezonu i postali smo sjajni prijatelji. Mislim da me više cijenio kako igrača. Kada sam imao 20 godina, mislim da se ni ja ne bi volio. Bio sam mladi igrač koji misli da zna sve. U toj trećoj godini postali smo pravi suigrači i prijatelji, a to prijateljstvo traje i dan danas.“ – zaključio je grčki košarkaš.

 

Related Articles