Nigerija posljednji sudionik Olimpijskih igara

Array

Reprezentacija Nigerije je svoj odličan nastup na ovom turniru zaključila pobjedom nad Dominikanskom Republikom, postavši tako posljednja momčad koja je izborila put u London. Tako su Nigerijci iznenađujuće izborili svoje prve Olimpijske igre, ostavivši iza sebe objektivno kvalitetnije reprezentacije Grčke, Makedonije, pa i svoje današnje protivnike.

Sada su nam poznate i sve reprezentacije koje će tamo nastupati, a to su u skupini A Argentina, Francuska, Litva, Nigerija, SAD i Tunis, te u skupini B domaćin Velika Britanija, zatim Australija, Brazil, Kina, Rusija i Španjolska. Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama otvoriti će 29.srpnja susret između Tunisa i Nigerije, s početkom u 10.00 sati po našem vremenu.


Dominikanska republika – Nigerija 73:88

Garcia 17p, Martinez 16p, 9sk, Baez 13p, 8sk; Diogu 25p, 10sk, Al-Farouq Aminu 14p, 5bl


Susret koji je i za jedne i za druge bio biti ili ne biti, bolje su otvorili reprezentativci Dominikanske Republike, te su već nakon polovice prve četvrtine bili u vodstvu 16:8. Međutim, tada na scenu stupa Nigerija. Serijom 14:0 preokrenuli su rezultat u svoju korist, na poluvremenu su imali komotnih +8 (39:47), te su do kraja utakmice svojim protivnicima dopustili tek jedno jedino izjednačenje (64:64).

Najbolji u redovima pobjednika ponovno je bio Ike Diogu s 25 poena i 10 skokova, a istaknuo se i Al-Farouq Aminu s dobrim all-round nastupom u kojem je skupio 14 poena, 7 skokova, 4 asistencije i 5 blokada. U redovima poraženih najučinkovitiji je bio Garcia s 17 poena, a ponovno je dobru partiju pružio Jack Martinez (13p, 9sk), kojemu je tek jedan skok nedostajao da u svih pet susreta ostvari double-double učinak.

Related Articles