Nina Dedić mijenja klub

Nina Dedić (188-PF/C-96) napušta redove Energe Torun ali ostaje u Poljskoj gdje će sljedeće sezone igrati za 1KS Ślęzu Wrocław, jednu od ponajboljih ekipa poljske lige. U protekloj sezoni upisala je ukupno 21 ligaški nastup u dresu Energe Torun i prosječno bilježila učinak od 8.5 koševa, 5.3 skokova, 1.7 asistencija, 0.7 ukradenih lopti i 0.5 blokada po susretu te je bila vrlo važna karika svoga tima.

Kroz dosadašnju inozemnu karijeru igrala je u Švedskoj  (A3 Basket Umea) s kojom je osvojila naslov švedskog prvaka u sezoni 2018/2019, i Poljskoj (Energa Torun), dok je u Hrvatskoj branila boje ŽKK Splita u kojem je i ponikla, te ŽKK Zadra.

Nastupila je  za U-20 reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu divizije B u Crnoj Gori 2016. godine. Naša reprezentacija natjecanje je okončala na 7. mjestu, a Nina je u 7 upisanih nastupa na tom turniru prosječno ostvarivala učinak od 5.9 koševa,5.6 skokova i 0.7 asistencija po susretu. Za seniorsku reprezentaciju nastupila je u sklopu ljetnih priprema 2019. godine, nakon čega je bila i na širem spisku izbornika Bralića za kvalifikacijske susrete protiv Latvije i Njemačke, no na koncu se ipak nije našla među 12 odabranih za te utakmice.

Evo što je nakon potpisa za svoj novi tim ekskluzivno za portal Ženska košarka rekla Nina Dedić:

“Zadovoljna sam i sretna što sam potpisala za tako kvalitetan klub s velikom tradicijom. Ovo mi je druga sezona u Poljskoj ligi i od sebe očekujem puno. Prije svega individualni pa i ekipni napredak od prošle sezone. Nadam se jednoj zabavnoj i uspješnoj sezoni!”

Related Articles