Nisu svi zadovoljni odlukom HKS-a:”Ovo je sramotna odluka”

Sramotna odluka HKS-a ! Mnogima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije, objavio je u facebook grupi sportski direktor KK Grafičar iz Ludbrega Siniša Beser nakon odluke HKS-a o prekidu svih natjecanja u ovoj sezoni.
Ovom odlukom je najviše izgubio Košarkaški klub Grafičar iz Ludbrega koji je bio svega četiri kola prije kraja prvenstva udaljen od osvajanja naslova prvaka u Drugoj muškoj ligi Sjever.
 
“Uložilo smo ogromno truda, energije, dečki su dali sve od sebe, trenirali, odricali se, na kraju nešto je i koštalo! I ne samo seniori nego sve kategorije sa trenerima! Ovako završiti prvenstvo četiri kola prije kraja je vrlo neočekivana i nespretna odluka!
Očito se sve vrti oko dva “velika” kluba koja su se usred ove krize raspala. I što se tiče Cibone financira se ionako već godinama gradskim novcima i u predstečaju je već jako predugo. Za Zadar ne znam pa neću komentirati, ali vidim što Tornado kaže…
I opet smo mi mali klubovi koji igramo košarku srcem i koji ulažemo sebe u sport ostali osakaćeni zbog velikih i zbog nepromišljenih i vrlo loših odluka čelnih ljudi HKS-a!”
Ukoliko ova odluka ostane na snazi ozbiljno ćemo razmotriti daljni rad i natjecanja pod nadležnošću HKS-a. Ovo je sramotno i nije sportski niti je u cilju i interesu sportaša! Dečki koji su živjeli košarku cijelu sezonu i ginuli za boje kluba, srce davali na terenu da ovako budu nagrađeni…SRAMOTA!!! 
Službeno očitovanje ćemo poslati u sve nadležne saveze kao i u medije ovih dana.
Osobno sam predlagao da se nikakve odluke još ne donose jer još ima vremena. Naš je stav bio da se odigra pa makar i u šestome mjesecu. Nek se igra i nek najbolji na parketu digne kantu! 
Pogotovo u ovim kriznim vremenima dok je prioritet zdravlje i očuvanje radnih mjesta. Ima vremena, pričekajmo…
No očito u HKS-u misle drugačije. Žao mi je i te Cibone (ponos hrvatske košarke je to bio i svi je nosimo u srcu), no godinama se samo dug gomila i ništa se ne rješava, kao razvijaju se mladi dok Prkačin sjedi…no to je tema za neko drugo vrijeme…
Vrlo loša i nesportska odluka čelnika HKS-a- napisao je Siniša Beser, sportski direktor Grafičara

Related Articles