Novi član ABA lige produžio s dva Amerikanca i potpisao trećeg

Array

Makedonski klub MZT iz Skopja iduće će sezone prvi puta dobiti priliku nastupati u regionalnoj ABA ligi. Kako u njoj ne bi bili samo prolaznici, iz skopskog kluba su se bacili na posao slaganja kvalitetne momčadi. Jučer su objavili da su produžili suradnju na još jednu godinu s Noahom Dahlmanom i Cade Daviesom, te da je novi član kluba Brendon Wood.

Dahlman (200, 23) je u MZT stigao na početku prošle sezone, te mu je ovo prvi europski klub, a studirao je na sveučilištu Wofford. Prošle je sezone u makedonskom prvenstvu prosječno bilježio 13,3 poena i 6,5 skokova, uz odličnih 67 posto šuta iz igre.

Cade Davies (197, 24) je također prošle sezone prvi puta stigao u Europu i to sa sveučilišta Oklahoma. Prosječno je u makedonskom prvenstvu bilježio 8,5 poena i 2,9 skokova po utakmici.

S Brendanom Woodom (187, 23) Makedonci nastavljaju praksu dovođenja igrača izravno sa sveučilišta, s čime očito imaju pozitivna iskustva. Wood je nastupao za Michigan State, za koji je prošle sezone u 37 utakmica bilježio 8,8 poena, 2,8 skokova i 1,9 asistenciju.

Related Articles