Novi igrač u Cedeviti

Array

Novi igrač Cedevite je 203cm visoki krilni centar Toni Vitali, koji je prošlu sezonu proveo igrajući za Šibenik. Vitali je rođen 14. siječnja 1991. godine, a za Cedevitu će nastupati u HT Premijer ligi pod vodstvom trenera Slavena Rimca. Rimcu će u novoj sezoni trenerski asistirati Ivan Kapov.

27 godišnji Toni Vitali je, osim za Šibenik, nastupao i za Trogir, Alkar, švedski Boras Basket i Zagreb. Prošle sezone Vitali je u HT Premijer ligi u dresu Šibenika prosječno bilježio 10.5 poena, 4.4 skoka i 1.7 asistencija za 21:20 min. U jednoj utakmici protiv Cedevite je u Zagrebu ubacio 13 poena, a u drugoj je na Baldekinu ubacio četiri poena.

47 godišnji Ivan Kapov je tijekom igračke karijere igrao za Kvarner, Šibenik, s juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu, a igrao je još i za Split, Zrinjevac, talijanski Forli, portugalski Ginasio, Varaždin, kosovski Mabetex, češku Opavu i Hiron Botinec (danas Cedevita), dok je trenersku karijeru počeo 2005. godine kao pomoćni trener Jadrana iz Rijeke.

Kapov je kao trener radio u mlađim kategorijama Cibone, vodio je seniore Zrinjevca i Dubrave, a bio je i pomoćni trener u U16 reprezentaciji Hrvatske.

Related Articles