Novi igrači u Ciboni?

Array

Iako je blokada FIBA-e uteg oko vrata posrnulom zagrebačkom gigantu, optimizma u Ciboni ne nedostaje. Da postoji vjera i naznake da bi do prvog prolaznog vremena Ace Petrovića, 1. rujna, blokada mogla skinuta, daju naslutiti i igračka pojačanja koja su pred potpisom za Vukove. Naravno, ukoliko FIBA sljedećih dana upali zeleno svjetlo.

Skupini igrača (Boris Barač, Sven Smajlagić i Jure Lalić) koji svoj potpis na ugovor ne mogu staviti dok se to ne dogodi, pridružio se Britanac s nizozemskom putovnicom Devon Van Oostrum. Radi se o 21-godišnjaku koji pokriva bekovske pozicije i koji u Cibonu stiže iz Španjolske, točnije iz Laboral Kutxe. Tamo nije dobio pravu priliku pa ćemo konkretne brojke potražiti u njegovim reprezentativnim nastupima.

Van Oostrum je već godinama dio britanskog nacionalnog košarkaškog programa, a od 2011. do 2013. godine nastupao je za U20 i seniorsku reprezentaciju Velike Britanije. Na prošlom Eurobasketu u Sloveniji odigrao je pet utakmica i zaustavio se na prosjeku od 7.2 poena, 2.6 uhvaćene lopte i 2.2 asista po susretu. Osim Laboral Kutxe, u profesionalnoj karijeri bio je i član engleskog Sheffielda te španjolskih klubova Caceres Basket i Tarragona 2017.

Uz bok mladim igračima, koji se tek trebaju afirmirati u seniorskoj konkurenciji, Cibona bi trebala angažirati i jednog veterana hrvatske košarke. Riječ je o Srđanu Subotiću koji će najvjerojatnije iz Splita preseliti u Zagreb.

Related Articles