Novi kostur iz ormara: Planinić ponovno blokirao Cibonu!

Array

Taman kada se činilo da su sve nedaće i problemi za Cibonu i njezinog novog predsjednika Aleksandra Petrovića otišli u zaborav, pojavio se novi duh iz prošlosti, ovaj put one bliže, i u vrlo nezgodnom trenutku Vukovima ponovno stavio stari uteg oko vrata.

Naime, samo dva dana prije početka nove sezone, prijavom Darka Planinića HKS-u ponovno je nastupila zabrana registracije novih igrača te će Cibona, ukoliko se dvije strane ubrzo ne dogovore, u petak na parket Draženovog doma protiv Olimpije istrčati bez Jure Lalića, Borisa Baraća i Devona van Oostruma.

Po primitku ove vijesti, kontaktirali smo bivšeg igrača Cibone. Evo što je Darko Planinić rekao za naš portal:

Tako je, dugovanja su za poreze, PDV, bonuse, stanarinu. Iz razloga što nitko iz kluba nije htio razgovarati o tom problemu, zatražio sam zaštitu preko HKS-a.

Planinić je uoči početka prošle sezone stigao na posudbu iz Maccabija, Cibona je preuzela njegov ugovor od 310 tisuća dolara neto, a igrač je klub prijavio zbog duga od oko 880 tisuća kuna.

U stalnom smo kontaktu i nudimo mu različita rješenja za obročnu otplatu. Prijavio nas je zbog dijela dugovanja za poreze i stan. Neto ugovor je u cijelosti naplatio, izjavio je za Sportske novosti direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Što se tiče najnovijeg pojačanja Van Oostruma, Baskonia će, po riječima Ace Petrovića, i dalje plaćati najveći dio njegovog ugovora pa on tako u Zagreb praktički dolazi samo za stan i hranu. Petrović je također naglasio da Cibona nije izašla iz financijskog plana kojeg je najavljivala još otkad je on došao u klub te da je njegova funkcija predsjednika tek privremeno rješenje:

Moja uloga u klubu neće se promijeniti, a moja predsjednička funkcija je prijelazno rješenje. Ivan Artuković će biti novi predsjednik, ili kako ja to volim reći, primus inter pares budućeg Upravnog odbora koji će preuzeti upravljanje klubom najkasnija do kraja godine, a ja se nadam već do kraja studenoga. Odmah smo ga stavili u skupštinu kako bi se što prije i bolje upoznao s radom kluba, a zajedno ćemo tražiti ljude za upravu.

Aco je također potvrdio informaciju da je Cibona ostvarila suradnju s novim prvoligašem Goricom kojoj će ustupiti neke mlade igrače kako bi stekli afirmaciju prije povratka među Vukove.

Related Articles