Novi potpis Šibenke – dijete kluba vratilo se kući!

Polako se popunjavaju redovi kluba sa Baldekina. Nakon dolaska Solomuna, Mikovića, Širka i Tray Freemana, u redove narančastih sletilo je iz Pule dobro poznato ime, Kristijan Andabaka. Radi se o igraču koji je primarno bek, ali može pokriti sve tri vanjske pozicije.

Kiki, kako ga zovu suigrači, bio je član juniorske generacije Šibenke, zajedno s Nakićem, Paićem, Badžimom, Šarićem, Radovčićem i ostalima, koja je osvojila broncu na juniorskom prvenstvu Hrvatske pod vodstvom trenera Petra Maleša.
U ljeto 2015. godine Andabaka je trenirao u kampu Darussafake s nekolicinom talentiranih igrača iz Hrvatske i BiH, a bio je i na pripremama kadetske reprezentacije Hrvatske. Po povratku u Šibenik potpisuje četverogodišnji ugovor s narančastima.
U ljeto 2017. godine, vodstvo kluba odlučilo mu je izaći u susret i pustiti ga da ode u Pulu, gdje će paralelno sa studiranjem igrati i košarku u tamošnjem drugoligašu.
Andabaka je u prošloj sezoni Prve lige za momčad Pule odigrao 19 utakmica uz prosjek od 13 koševa, 5,6 skokova i 4 asistencije.

Pitali smo za komentar i trenera seniorske momčadi Dženana Rahimića, evo što kaže.

Zadnjih dana finiširali smo pregovore s našim bivšim igračem Kristijanom Kikijem Andabakom. Svi koji prate košarku znaju za njega, ponikao je na Baldekinu, jedno vrijeme bio izvan Šibenika. Nakon jednog perioda gdje je trenirao s nama, uvjerili smo se u njegove kvalitete i na obostrano zadovoljstvo završili smo pregovore. Sad definitivno možemo reći da je opet naš igrač. Andabaka je polivalentan igrač koji prije svega može obrambeno odgovoriti na naše zahtjeve. Što se tiče njegove pozicije, može pokriti sve pozicije od 1 do 3, a slaže se dobro s ostalim našim igračima na tim pozicijama. Mislim da smo dobili dobrog igrača, dobro pojačanje i očekujem da to i pokaže na terenu – kazao je za službenu stranicu kluba trener Rahimić.

Drago mi je da sam se nakon par godina izvan Šibenika ponovo vratio kući. To je moj klub i oko ugovora smo se jako brzo dogovorili. Tu sam već dva mjeseca. Treniram sa ovim momcima i baš mi je odlično. Ekipa je mlada i volim kad se puno radi. Nadam se dobroj sezoni i dobrim igrama. Zaželio sam se Baldekina, jedva čekam da počne – rekao je Andabaka.

Kristijan Andabaka
Rođen: 20.07.1997. u Šibeniku
Visina: 196 cm
Težina: 93 kg
Pozicija: bek
Klubovi: Šibenka, Istrauni, Pula

Foto: sibenskiportal

Related Articles