Novi šok u Sinju

Još jedan igrač, točnije Marko Proleta, napustio je sinjski Alkar. Dubrovčanin je na početku sezone dočekan s velikim očekivanjima. Ali ni klub, ni igrač, ni publika nisu mogli pronaći zajednički jezik. Seriju sinjskih “otkaza” nastavio je i Proleta, a kap koja je prelila čašu u ionako narušenim odnosima bili su problemi sa smještajem.

“Ne želim biti nekorektan i kazati kako je on isključiv krivac za sve, ali činjenica je da ni sam nije imao strpljenja u nekim stvarima. Razočaran sam kako se sve razvilo, ali s naše strane smo ponudili najbolje što smo mogli.” – izjavio je predsjednik kluba, Denis Glavan, za sinjsku Feratu.

Proleta je izazvao bijes kada je odbio ući u igru pred sami kraj susreta protiv Splita, a to mu publika nije zaboravila pa su zvižduci s tribina bili sve učestaliji. To je, već sada bivšeg Alkara, iritiralo pa su se problemi i nervoza kumulirali s vremenom. Kap koja je prelila čašu je Proletino nezadovoljstvo smještajem.

Problemima u Sinju ne vidi se kraj. Situacija iz dana u dan postaje sve teža, pogotovo kada Alkar očekuju važne utakmice u borbi za ostanak u premijerligaškom društvu.

Podsjećamo, klub su ove sezone napustili Kamber, Radoš, Vučić, Šarac, Brajković, a nisu imali sreće sa Slavoncem Petrom Živkovićem koji se teško ozlijedio nakon što je odigrao svega par minuta.