Novi vječni derbi

Danas je na rasporedu polufinale Kupa Krešimir Ćosić. Parket na Višnjiku će prvo zagrijati stari znanci, Cedevita i Zabok, utakmica je uz televizijski prijenos na rasporedu od 17 sati. Cedevita je izraziti favorit unatoč činjenici da momčad Ivana Perinčića u posljednje vrijeme igra kvalitetnu, dosta gledljivu košarku. Istina, tome ide u prilog nedavni dolazak Jordana i Buljevića, inače Cedevitinih igrača koji će provesti neko vrijeme na posudbi u Zaboku.

Cedevita se razbudila u posljednjih par utakmica, a trener Zdovc poziva na odgovorniju igru. To mu je inače i najveća zamjerka svojim igračima. Bez obzira na odgovornost, Cedevita je izraziti favoriti i sve osim sigurne pobjede bi bilo iznenađenje.

Druga polufinalna utakmica budi veći interes. Domaćin završnice Zadar dočekuje najvećeg rivala Cibonu. Zadrani su ove sezone bolja momčad od Zagrepčana, a podrška tribina i usporedba forme dviju momčadi daje im ulogu favorita. Aramis Naglić poziva na oprez jer je svjestan kvalitete koju posjeduju iskusniji Cibonini igrači.

Ante Nazor je priznao da je svjesno rotirao igrače u jučerašnjoj utakmici protiv Škrljeva. Stoga i jedni i drugi ulaze u vječni derbi svježi i odmorni. Susret će također biti televizijski praćen, a igra se od 19:30.

Očekuje se finale Zadra i Cedevite, no kup je takvo natjecanje u kojem je sve moguće. Ipak se igra na jednu utakmicu.