Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Novi Zagreb dogovorio novo pojačanje

  Doskorašnja Jollyeta, Iva Cigić, jedna od najperspektivnijih igračica generacije 94-95, i ŽKK Novi Zagreb, dogovorili su višegodišnju suradnju. Time se priključila Kristini Benić, koja je također iz Šibenika stigle u redove aktualnih prvakinja.

  Iva je rođena 07.05.1994.godine, i igra na poziciji 1 i 2. Visoka je 174 cm. Košarku je počela igrati u Šibenik Jolly-u, te je bila članica ekipa koja je u sezoni 2011-12 igrala u finalu prvenstva Hrvatske protiv Gospića, kao i ovogodišnje ekipe koja je u finalu Kupa Hrvatske Ružica Meglaj Rimac izgubila od Novog Zagreba. Upravo u sezoni 2011-12 igrama protiv Novog Zagreba u polufinalu prvenstva Hrvatske, Iva je skrenula pažnju na sebe, kada je šutevima za 3 poena razbijala obranu Novog Zagreba, koja se ograničila na branjenje Luce Ivanković.

  Iva je završila srednju školu, te će po svoj prilici u Zagrebu nastaviti trenirati i studirati.

  Kako smo već više puta rekli, mi imamo projekt koji će u jednom trenutku klubu omogućiti da igra na visokoj razini sa što manjim brojem stranih igračica. Kad se ukazala prilika da Ivu dovedemo u Zagreb, nismo okolišali i brzo smo se dogovorili. Iva može igrati na poziciji broj 2, i sada na pozicijama 1 i 2 imamo po dvije mlade igračice koje su budućnost Novog Zagreba. Nama je najvažnije da je Iva spremna raditi i dati sve od sebe da postane dio ekipe koja će ove godine ponovno kao jedini klub u Hrvatskoj igrati u Europi i u Srednje europskoj ligi, skupa s najboljim klubovima iz Mađarske i Slovačke. Bit će to jaka liga, s 4 ili čak 5 euroligaških klubova, jedna od najjačih u Europi.”- rekao je Vladimir Ivanković.

  Hrvatsko prvenstvo?

  Nadamo se da će nam HKS izaći u susret i omogućiti da se u A1 ligu uključimo u drugoj fazi. Mislim da je za hrvatsku žensku košarku bitno da imamo predstavnika u ovakvoj srednje europskoj ligi, tim više što se otvara mogućnost da već dogodite u toj ligi nastupe dva naša kluba.”

  Iva Cigić zadovoljna je što će karijeru nastaviti u redovima hrvatskog prvaka, osvajača kupa i Euroligaša.

  Presretna sam što dolazim u Novi Zagreb, prihvaćam objeručke pruženu priliku da se pokažem u najboljem klubu u državi. Očekujem da ću se nametnuti treneru i da ćemo i u novoj sezoni ostvariti najbolje rezultate.”

  Pripreme novozagrebašica za novu sezonu započinju 19.08.2013.

  zadnje objave