Novi Zagreb na vrućem terenu u Salamanci

Array

Večeras košarkašice Novog Zagreba u okviru Eurolige gostuju u Salamaci gdje će u  20 sati i 30 minuta pokušati ostvariti povoljan rezultat na putu ostvarenja zacrtanog cilja – prolaska u drugi krug ovog elitnog europskog natjecanja. To neće biti ni malo lako ostvariti jer se s druge strane nalaze afirmirane košarkašice Perfumerias Avenide među kojima i dvije hrvatske reprezentativke, ozlijeđena Marija Režan i Iva Slišković. TV prijenosa neće biti. Prije odlaska u Španjolsku trener Lupica Vladimir Ivanković prokomentirao je večerašnju utakmicu:

“Čudni su rezultati Avenide jer po rosteru spadaju sigurno u vrh a  ne na dno naše skupine. U planu prolaska u drugi krug nismo računali da će se  Španjolke teško boriti za prolaz, ali očito je tako moralo biti – to je sport.  Dobro smo se pripremili za njih, znamo odakle prijeti najveća opasnost, i  pokušat ćemo ih iznenaditi na njihovom terenu. Inspirativno je igrati pred  punom dvoranom i mi smo do sada na gostovanjima djelovali čak bolje nego kod kuće – u to ne  računam utakmicu sa Mondevillom, naravno. Avenida je izgubila neke utakmice  koje je trebala dobiti, vjerojatno će se i njima otvoriti, ali vjerujem da to  neće biti s nama. Nakon pobjede protiv Mondevilla svi su počeli pričati o  drugom krugu. Istina, to sad izgleda znatno bolje i izglednije, ali trebati će  nam barem četiri pobjede i zato moramo ići iz utakmice u utakmicu. Prva je  šansa u Salamanci, dat ćemo sve od sebe da je iskoristimo” – kazao je trener Novog Zagreba, Vladimir Ivanković.

Košarkašice trenera Ivankovića u  Salamanci očekuje 2500 vrućih navijača domaće Perfumerias Avenide. Španjolke su  2011. godine osvojile naslov prvaka Europe, pa iako je i njih ove godine  uhvatila recesija, imaju respektabilan sastav s dvije Hrvatice (Marija Režan/Vrsaljko i  Iva Slišković), dvije Amerikanke od kojih nam je jedna posebno poznata – Nicole Powell, koju je izbornik Hrvatske reprezentacije Stipe Bralić želio u našoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama u  Londonu), Litvanku Sulciute i „brdo“ španjolskih reprezentativki (Pascua,  Fernandez…).

 

 

Related Articles