Objavljen širi popis U18 reprezentacije, poznati putnici na U19 SP

Array

Pod vodstvom Dražena Brajkovića i njegovog pomoćnika Josefa Dulibića, U19 reprezentacija Hrvatske je u završnoj fazi priprema za Svjetsko prvenstvo u Češkoj.

Prema informacijama iz Dubrovnika atmosfera je odlična, a očekivanja su velika. Tom optimizmu su sigurno doprinijele tri sigurne pobjede protiv jakih reprezentacija Rusije (4. U18 EP), Argentine (4. U18 Amerika) i Brazila (poraz od SAD u finalu U18 Amerika). Iako su se sve reprezentacije pomalo igrale skrivača, ovakva dominacija nije bila očekivana.

Na FIBA službenim stranicama naveden je popis 12 reprezentativaca koji bi nas trebali predstavljati u Pragu od 27. lipnja. Na tom popisu nema imena koja će sigurno nastupiti na Svjetskom prvenstvu, predvodnika generacije Darija Šarića i Ivana Bendera za čiji rad i učinak u ovoj selekciji dolaze samo pohvale. Kako saznajemo u konačnom rosteru njih dvojica zamijenit će Daniela Zovka i Karla Lebu koji ima problema s ozljedom lože.

Neslužbeni roster U19 reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Pragu: Dario Šarić, Ivan Bender, Domagoj Bošnjak, Mislav Brzoja, Lovro Demo, Tomislav Gabrić, Josip Gulam, Antun Hrkač, Martin Junaković, Marin Marić, Dominik Mavra i Jakov Mustapić.

Hrvatska se nalazi u skupini s Južnom Korejom, Španjolskom i Kanadom, a prvu utakmicu igra 27. lipnja protiv predstavnika Azije.


Hrvatski košarkaški savez je objavio i širi popis kandidata za U18 reprezentaciju koja brani europsko zlato. Na spisku je 16 igrača, ali s velikom sigurnošću možemo reći da većina njih neće otputovati u Latviju.

Trener Ante Nazor će, po završetku Svjetskog prvenstva, moći računati na većinu od četiri igrača U19 reprezentacije koji su 1995. godište (Bošnjak, Gabrić, Bender, Gulam), a svi se još uvijek nadamo da ćemo u Litvi gledati i Maria Hezonju. Na popisu su i tri igrača 1997. godišta (Mazalin, Slavica, Žižić) pred kojima je U16 EP.

U Dubrovniku na pripremama su: Marko Arapović, Lovro Mazalin, Nik Slavica (Cibona), Paolo Marinelli, Ivan Jukić, Ante Toni Žižić (Split), Juraj Kozić (Osječki sokol), Luka Božić (Bjelovar), Ivan Vučić, Filip Palac, Dorian Jelenek (Cedevita), Karlo i Bruno Žganec (Feniks), Andrija Ćorić (HKK Široki), Borna Kapusta (Križevci), Lovre Bašić (Zadar).

Nakon kraćeg boravka u Dubrovniku pred ponajboljim juniorima Hrvatske je turnir u Italiji (Turska, Slovenija, Italija), a do odlaska na Europsko prvenstvou još će igrati na turnirima u Londonu i Litvi te dvije pripremne utakmice protiv Crne Gore.

Related Articles