Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Obradović: Objasnio sam svojim igračima što znači Zadar

  Nakon vrlo dobre i atraktivne utakmice između Zadra i Fenerbahce Ulkera, pred novinare su izašli treneri momčadi, legendarni Željko Obradović i Ante Nazor koji su dali svoje viđenje susreta.

  - Advertisement -

  Prvi je riječ dobio gostujući trener, Obradović koji je s poštovanjem govorio o Zadru i navijačima koji su ga dočekali s velikim ovacijama.

  Prvi dojmovi nakon utakmice?

  Prvo bih želio iskoristiti priliku da se zahvalim organizatorima što su nas pozvali na ovaj turnir. Velika nam je čast da smo u Zadru, meni osobno je ovo prvi put da sam u ovoj novoj dvorani koja je zaista izvanredna. Na nama je da iskoristimo ovaj turnir na pravi način, skupljamo se polako, imamo igrače koji su se praktički tek vratili sa Svjetskog prvenstva. To je slučaj Emira Preldžića i  Oguza Savasa, bili su bukvalno jedan trening s nama, nedostaju nam još dva igrača, ali i ovi s kojima radim, radim prilično dobro, a s te sam strane zadovoljan, rekao je Obradović i nastavio.

  Ovo je nama bila prva prijateljska utakmica, igrali smo neke dvije u Istanbulu, bile su bez publike, zatvorenog tipa, a ovo je sada bilo pred publikom i malo je bio drugačiji osjećaj. Tipična utakmica po meni za pripremni period. Dosta dobrih stvari, ali dosta i loših. To je normalno za ovaj period tako da nadam se da će iz utakmice u utakmicu ići sve bolje. Čestitke Zadru na dobroj, fer i korektnoj utakmici i želim im sve najbolje u ovoj sezoni.

  Sutra imate dan odmora, a onda vas očekuju još dvije jako zanimljive utakmice.

  Sutra dan odmora i prilika da ispravimo ono što nismo radili dobro u prvoj utakmici i da koliko-toliko ispravimo što se može u ovom periodu.

  Da li vas je iznenadila dobrodošlica Zadrana?

  Da, to sam zaboravio da kažem. Hvala svima, hvala ljudima na ovom aplauzu koji sam dobio. Ja sam probao mojim igračima da objasnim pred utakmicu što je Zadar i što znači Zadar, tko je sve odavde potekao, koliko ljudi ovdje razumiju košarku i ponavljam još jednom, meni je veliko zadovoljstvo da sam ovdje u gradu košarke i da sam mogao da budem na ovom turniru. Hvala još jednom ovim ljudima na izuzetno toplom i lijepom dočeku, rekao je za kraj najtrofejniji Europski trener.

  Željko Obradović i Ante Nazor
  Foto: Mateo Smolić-Ročak

  Nakon njega na red je došao trener Zadra, Nazor. Vaši igrači danas se nisu dali impresionirati protiv dosta favoriziranog protivnika

  Da, a i statistički podaci pokazuju da smo ustvari parirali Feneru u svim elementima igre. meni je žao što nismo ovoj publici priuštili šokantniju završnicu, egal završnicu koja se mogla da smo bili malo pametniji i malo agresivniji u obrani dogoditi. Čestitke Fenerbahčeu i smatram da gledatelji mogu biti zadovoljni kvalitetom košarke koju je moja ekipa prezentirala.

  James Florence pokazao se u dobrom svjetlu domaćoj publici, a dobre role imali su i domaći dečki, Franko Šango i Lovre Bašić.

  Ne bi nikoga apostrofirao, bitno je da smo rasporedili poene na sve pozicije, protok lopte je mogao biti bolji, ali na momente je bio fenomenalan, tako da kao što je Željko rekao, ima tu dosta prostora da se doradi i defenzivno i u napadu tako da smatram da ćemo igrati bolje, bio je kratak trener Zadra.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE