OI (Ž): Dvoboj neporaženih ekipa za zlato

Array

Danas se zatvara ženski dio košarkaškog olimpijskog turnira te će se odigrati utakmice za treće i prvo mjesto, odnosno za zlatnu i brončanu medalju.

Australija – Rusija  18.00

Dvije u polufinalu poražene ekipe, Australija i Rusija, odlučit će u međusobnom susretu kome će pripasti brončana olimpijska medalja.

Australke su imale puno teže suparnice u polufinalu (SAD), vjerojatno su se zbog toga više fizički i potrošile, ali njihova igra protiv Amerikanki favorizira ih i u susretu za brončano odličje protiv Ruskinja.

Naravno, puno toga ovisit će o raspoloženju najboljih australskih igračica Cambage, Batkovic i Jackson, koje standardno dobro igraju na ovim Olimpijskim igrama..

Ruskinje nisu bez izgleda što ovoj utakmici daje dodatnu draž, ali će mnogo bolje nego li protiv Francuske u polufinalu trebati odigrati, uz tradicionalno dobre Danilochkinu i Hammon, i još poneki prikriveni ruski adut.

SAD – Francuska  22.00

U finale su stigle bez dvojbe dvije najbolje i dvije neporažene ženske košarkaške ekipe na olimpijskom turniru u Londonu. SAD je teže nego li se očekivalo izborio finale protiv odlične ekipe Australije za razliku od Francuske kojoj je to protiv Rusije puno lakše pošlo za rukom. Francuskinje su tom pobjedom izborile svoje prvo finale Olimpijskih igara, dok Amerikanke danas igraju peti uzastopni put u utakmici za zlato.

Mada su Amerikanke apsolutne favoritkinje za zlatnu olimpijsku medalju, do medalje će trebati proliti puno znoja jer se očekuje žestok meč i vrlo jaki otpor ambicioznih Francuskinja predvođenih njihovom najboljom igračicom Celineom Dumerc.

Nema dvojbe da će u ovoj najvažnijoj utakmici na Igrama glavnu riječ kod obje ekipe voditi košarkaške rutinerke – kod Amerike Diana Taurasi, Candace Parker i Angel McCoughtry, a kod Francuske prije svih Celine Dumerc, potom Edwige Lawson-Wade i Sandrine Gruda. Svaka druga igračica koja se u ovom susretu priključi svojom efikasnošću i dobrom igrom bit će prevaga u konačnom ishodu u kojem će i individualna rješenja spomenutih aduta obiju ekipa biti i te kako važna.

U svakom slučaju bit će to košarkaška poslastica kakvu i zaslužuje olimpijsko finale.

Related Articles