Oko Cibone se nešto kotrlja, čelništvo nikad medijski aktivnije

Ako ste ovih dana pažljivo pratili tv emisije, čitali dnevne tiskovine, niste mogli ne primijetiti kako se oko Cibone nešto kotrlja. Točnije, direktor kluba, Domagoj Čavlović, nikad aktivnije medijski istupa, od privatnih do nacionalne televizije. Naravno, to nije slučajno.

Naime, prije desetak dana, navijači i simpatizeri Cibone javno su prozvali tog istog direktora, ali i cijelu skupštinu kluba. Zamjeraju im nedostatak komunikacije s navijačima, netrpljenje kritika, ali i netransparentnost te nedostatak pravih sponzora. Isto tako, zahtijevaju jasno distanciranje od politike i političkog kadra. Iako su isprva pojedini mediji prenijeli kako iza Akcije za spas Cibone stoji Udruga navijača Smogovci, to nije istina. Ta Udruga više ne postoji, ona je i formalno ugašena prije par mjeseci.

Kako su iz Akcije objasnili u prilogu emitiranom na Radiju 101, oni su udruga navijača i simpatizera Cibone, odnosno jedan široki pokret za koji se nadaju da će s vremenom postajati sve veći. Organizirali su se nezadovoljni dugogodišnjim propadanjem ovog nekad dvostrukog prvaka Europe uz poruku kako im je dosta opravdanja i alibi odgovora. Podršku su im dala brojna poznata imena, kao što su: Tarik Filipović, Hrvoje Kečkeš, Dubravko Ivaniš Riper, Domagoj Jakopović Ribafish, glumačka postava legendarnih Smogovaca, Zaprešić Boysi, ali i brojni drugi.

Uzročno-posljedična veza između najnovijih vrlo aktivnih medijskih istupa vodstva KK Cibone i začetka Akcije za spas Cibone je više nego očigledna. Drugim riječima, nakon što su navijači javno prozvali čelništvo, njihov protuodgovor je aktivni medijski istup. Navijači su servirali, a direktor kluba im vraća ping-pong lopticu. Danas je tako u Jutarnjem listu spomenuto kako je Cibona spremna za milijun eura dodati sponzora uz ime. O spomenutom iznosu bi se dalo raspravljati…

Iz Akcije nam poručuju kako je ovo njihov tek početak, u narednim danima najavljuju istupe u brojnim medijima, napominjajući kako su iza svojih stavova spremni stati imenom i prezimenom jer je jedini motiv koji ih pokreće ljubav prema Ciboni. Loptica je tek ubačena u igru, u Savskoj je dugo vremena bilo mirno, Cibona je na neki način bila zaboravljena, ali izgleda kako nas čeka i više nego zanimljiv meč na relaciji čelništvo-navijači…

 

Related Articles