Okupljanje U-20 reprezentacije (Ž)

Array
Ženska mlada reprezentacija pod vodstvom Linde Antić Borak započela je u Šibeniku s pripremama za Europsko prvenstvo

U subotu, 9. lipnja članice U20 reprezentacije Hrvatske okupile su se na pripremama za Europsko prvenstvo. Prošle godine je U20 reprezentacija napravila velik iskorak i fantastičnom igrom se izborila za prelazak iz B u elitnu A diviziju osvojivši brončanu medalju na EP B divizije u Izraelu. Ove ih godine čeka Europsko prvenstvo u Sopronu, i inače mađarskom središtu ženske košarke u kojem je ove godine održano i finale ženske Eurolige.

Kao i seniorska reprezentacija, pripreme započinju u Šibeniku gdje će dočekati i prve gošće za prijateljske utakmice – reprezentaciju Nizozemske. Utakmice će se održati 16. i 17. lipnja u SD Baldekin.

Zatim djevojke mijenjaju okruženje i drugi dio priprema odrađuju u Ivanić Gradu gdje će se 22. i 23. lipnja susresti sa slovenskom reprezentacijom. Zadnji test prije samog europskog prvenstva očekuje ih u Beogradu gdje s reprezentacijom Srbije odmjeravaju snage 29. i 30 lipnja, a već 5. srpnja putuju na finalnu destinaciju.

Europsko prvenstvo u Sopronu će se održati od 7. do 15. srpnja, a ždrijeb nas je smjestio u skupinu C zajedno s domaćinom Mađarskom koja se na prošlom EP plasirala na 5. mjesto, Latvijom koja je bila osma i Poljskom koja je zauzela 10. mjesto. Sve će se utakmice moći pratiti uživo na FIBA-inom YouTube kanalu.

 

POPIS IGRAČICA:

Anet Mrdalj

Anđela Strize

Kristina Ivančević

Petra Rončević

Lorena Molnar

Josipa Silov

Valentina Šimunić

Tonia Uzelac

Matea Tadić

Karla Erjavec

Anđela Katavić

Josipa Pavić

Marija Galić

Marta Galić

Ivana Ujević

Karla Vreš

Matilda Sorić

 

STRUČNI STOŽER:

Linda Antić Borak – trenerica

Iva Borović – pomoćna trenerica

Josip Vučko – kondicijski trener

Marko Janković – fizioterapeut

Related Articles