Olimpija nakon 3 produžetka bolja od Budućnosti

Array

Olimpija i Budućnost odigrali su jednu od najdramatičnijih utakmica u povijesti ABA lige. Čak su 3 produžetka odigrana u ljubljanskoj dvorani Stožice, a Olimpija je na kraju izašla kao pobjednik.

Budućnost je bila bolja u prvoj četvrtini koju je dobila s 4 poena razlike. Olimpija je dobila drugi period s 6 koševa viška i na odmor se odlazi s +2 za zmajčeke.

Drugo poluvrijeme bilo je izuzetno izjednačeno i dramatično, a obje četvrtine i treću i četvrtu dobiva Budućnost s poenom razlike što im je bilo dovoljno za produžetak.

Nakon vodstva Olimpije 60:58, samo par sekundi do kraja, Salin faulira Mihailovića koji pogađa oba bacanja i poravnava na 60:60. Ranniko je neuspješan u posljednjem napadu u kojem promašuje dalekometnu tricu za moguću pobjedu Olimpije. Minutu do kraja prvog produžetka, Vitkovac pogađa oba slobodna bacanja za vodstvo Budućnosti 66:68. Olimpija poravnava preko 216 cm visokog Omića koji također pogađa 2 slobodna bacanja i poravnava na 68:68, a u sljedećem napadu Vitkovac pogađa dvicu za 68:70. Par sekundi do kraja Popović faulira Blažića koji pogađa oba bacanja za novi produžetak.

Mnogo sreće imala je Olimpija u drugom produžetku kod +3 za Budućnost. Nekoliko sekundi do kraja Ranniko ima 2 slobodna bacanja, pogađa prvo, namjerno promašuje drugo, hvata svoju loptu i polaže za novi, treći produžetak.

Minutu do kraja Olimpija ima 4 poena prednosti, Bost sa dva bacanja smanjuje na 94:92, a konačni rezultat 95:92 postavlja Jaka Blažić s jednim pogođenim bacanjem.

Bila je ovo izuzetno bitna pobjeda za Olimpiju koja se uključila u borbu za prva četiri mjesta. Spomenimo da su kod Olimpije Omić i Blažić igrali pod temperaturom, a drugi i treći produžetak ostali su i bez Baynesa zbog pet osobnih pogrešaka.

Kod Olimpije Blažić 19 poena i 5 asistencija, Ranniko 17 i Baynes 14 poena i 11 skokova. Kod Budućnosti Vitkovac 33 poena i 10 skokova, Mihailović 24 koša.

Related Articles