Olimpija slavila nakon produžetaka

Array

Petrol Olimpija, sada s novim nazivom i dresovima, u prvom kolu ABA lige ugostila je Igokeu. Bosanskohercegovački prvak “pao” je tek nakon produžetaka. Iako su imali inicijativu većinu susreta, meč je otišao u produžetke. Slovenci su se na kraju pokazali spretnijima i zasluženo slavili. Završilo je s 95:93 u korist “Zmajčeka”.

ABA liga 1.kolo

Petrol Olimpija – Igokea 95:93 (21:13, 18:22, 23:18, 21:30, 12:8)

Roko Badžim – 13 minuta, 0 poena

(Kompletna statistika)

Iako su Slovenci vodili cijelo prvo poluvrijeme, Igokea se na krilima Desmonda Washingtona potpuno vratila u igru u zadnjoj četvrtini. Gosti su imali minus dva i napad kojeg je uz puno sreće realizirao Radivojević. Tri sekunde preostalog vremena za zadnji napad Slovenci nisu dobro iskoristili pa je utakmica otišla u produžetak.

U dodatnom vremenu spretnijima se pokazao slovenski sastav i na kraju zasluženo slavio. Ključnim se pokazalo zakucavanje u kontri Talora Battlea minutu prije kraja, koji je s time zaključio svoju mini seriju od pet poena zaredom.

Hrovat i Morgan su se istaknuli na pobjedničkoj strani, oba po 20 poena. Gostima nije pomoglo ni 35 poena Desmonda Washingtona.

Related Articles