Omiš: Naviknuli smo na odlaske najboljih igračica

Array

Sandra Pešić je u košarci skoro pa cijeli svoj život. Igrala je u Omišu, Splitu, Šibeniku, Zaprešiću, Gospiću, Požegi, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Izraelu i na Kosovu. Nastupala je i za sve nacionalne selekcije, zatim  bila pomoćnica u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a sada je u Studencu-Omiš pomočna trenerica i predsjednica Kluba kojeg inače vodi renomirana tvrtka Studenac. Ona je omiška košarkaška “katica za sve” već dosta godina i obnaša sve što je potrebno  za klub iz razloga što je maksimalno upoznata za “tajnama” ženske košarke. Sa željom da sve ženske sportke ekipe približimo hrvatskoj i inoj javnosti, a u čemu su Omišanke bile posebno zapostavljene kao da je Omiš tamo negdje “na kraj svijeta”, Sandra nas je srdačno dočekala i odgovorila na sva pitanja.

Nova sezona počinje ovaj vikend. Mislite li da će biti kvalitetnija od prošle?
“Mislim da će ova sezona koja nam dolazi biti ista kao i prošle godine. Glavnu ulogu  vodit će Novi Zagreb, Gospić, Jolly JBS i, po meni Medveščak, a svi drugi smo tu negdje.”

Što može Studenac-Omiš napraviti u ovoj sezoni?
“Očekujemo da budemo negdje na sredini tablice, nadam se da ćemo izvući maksimum od ove ekipe. Već na početku sezone imamo hendikep jer nam se ozljedila važna igračica Katarina Puljić koja nam je bila u početnoj petorci i u ovom trenutku ne znamo kad će biti njezin povratak na parket.”

Vaše lani najbolje igračice Šerić, Parunov i Buzov otišle su iz kluba. Kako ste “preboljeli” njihov odlazak? Šerić i Buzov su sada dobile raskid ugovora s Novim Zagrebom. Mislite li da nisu trebale ni odlaziti ili….
“Što se tiče igračica koje su otišle mislim da ne možemo igračice zadržati ako imaju bolje ponude i veće ambicije. Na odlaske igračica smo se već naviknuli jer svake godine neke odlaze u klubove s većim ambicijama. A jesu li Šerić i Buzov trebale otići, pa u svakom igraču je žar za većim ambicijama po meni nisu falile jer je normalno da ideš u klub koji igra Euroligu,a sve drugo ne mogu komentirati jer nisam o tome najinformiranija.”

S kojim igračicama krećete u borbu za bodove?

“Roster naše ekipe za sljedeću sezonu je: Marijan Dilber, Ivana Vrvilo, Ivana Podrug, Milena Dinčić, Maja Jerčić, Marta Perlić, Karla Kalajžić, Katarina Puljić, Jelena Pejković, Marina Vrkić, Martina Pezo, Josipa Vlahov i Antonela Anić.”

Kakve su vaše prognoze za subotnju utakmicu između Studenca i Agrama?
“U subotu igramo protiv ekipe Agrama i nadamo se dobroj igri i naravno pobijedi.”

Hoće li Omiš dobiti novu dvoranu ili ne?
Kao i uvijek nezaobilazno pitanje je dvorana. Imamo informaciju da dvorana mora biti gotova u sedmom mjesecu iduće godine što bi značilo da ćemo sljedeću sezonu napokon zaigrati u novoj dvorani koju čekamo godinama.”

Omiš i omiške košarkašice odavno su svojim entuzijazmom zaslužile novu sportsku dvoranu jer to malo pitomo dalmatinsko mjesto ima tradiciju ženske košarke u Hrvatskoj, imali su i imaju svoju ekipu kad je nisu imali mnogo veće sredine i gradovi u Hrvatskoj, pa će im nova dvorana biti još veći motiv za nove uspjehe i nove sportske pobjede što im od srca želimo.

Related Articles