Orlando otpustio Damjana Rudeža

Array

Uoči početka sezone Orlando Magic je finalizirao roster. Višak su postali Damjan Rudež i Kalin Lucas. Iako nije isključeno da će Damo naći novi NBA angažman, takav scenarij trenutno nije realan i našeg reprezentativca bi ponovno mogli gledati u Europi.

Rudež je u najjačoj ligi na svijetu proveo tri sezone i obukao je dres tri kluba, Indiana Pacersa, Minnesota Timberwolvesa te Orlando Magica. Iako nikad draftiran, nakon odlične sezone u Zaragozi zapazio ga je Larry Bird i pozvao u trening kamp Pacersa. Zagrepčanin je oduševio struku svojim šuterskim sposobnostima i potpisao je dvogodišnji ugovor.

Najbolje igrao pružao je u prvoj sezoni. Nastupio je u 68 utakmica (dvije u petorci) igrajući 15 minuta po susretu. Prosječno je ubacivao 4,8 poena uz odličnih 41 posto za tricu u čemu je bio najbolji od svi rookieja. Krajem sezone, nakon teškog loma noge u ekipu se vratio Paul George, a Rudež je završio na klupi.

U ljeto 2015. bio je mijenjan u Timberwolvese gdje je odradio drugu godinu ugovora, nažalost niti približno kao u Indiani. Postao je slobodan igrač i u rujnu 2016. izborio se za jednogodišnju priliku u Magicu. Na njegovu nesreću, istu stvar nije uspio ponoviti ove godine.

Related Articles