Patricia Bura ponovno u Slovačkoj

Biti će to za nju ponovni povratak u Slovačku gdje je prethodno vrlo uspješno branila boje Ružomberoka u sezoni 2021-22.

Hrvatska reprezentativka Patricia Bura (190-C-96) karijeru će nastaviti u slovačkom prvoligašu Slavia Banska Bystrica. Biti će to za nju ponovni povratak u Slovačku gdje je prethodno vrlo uspješno branila boje Ružomberoka u sezoni 2021-22.
Proteklu sezonu započela je u mađarskom prvoligašu CEKK Cegled za kojeg je odigrala deset utakmica u prvenstvu Mađarske (6,9 poena, 6,1 skokova i 1,4 asistencija), da bi potom preselila u redove španjolskog prvoligaša Lointek Gernika Bizkaia.

Za Lointek Gerniku Bura je odigrala 21 ligašku utakmicu (2.9 poena, 3,5 skokova) te tri utakmica u EuroCupu (4,7 poena, 4,3 skoka).

Lointek Gernika Bizkaia na koncu je stigla do 1/4 finala prvenstva Španjolske gdje je bolja od njih bila Zaragoza, dok su u EuroCupu u prvoj Play-off rundi od poljskog Gorzowa.
Bura je karijeru započela u Trešnjevci, a potom je još igrala za Medveščak, Budućnost, Feniks, Ružomberok, CEKK Cegled  i Lointek Gerniku Bizkaiu. S Medveščakom je osvojila tri Kupa i tri prvenstva Hrvatske. U tri godine provedene u Budućnosti klub je osvojio tri prvenstva Crne Gore i jednom WABA ligu, dok je s Ružomberokom osvojila Kup Slovačke.

Related Articles