Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Perasović: U reprezentaciji moraju igrati najbolji

  Novi izbornik hrvatske reprezentacije, Velimir Perasović danas je i službeno predstavljen kao nasljednik Jasmina Repeše na klupi košarkaške reprezentacije.

  - Advertisement -

  Perasović će tako voditi Hrvatsku do kraja predstojećeg Eurobasketa, a u reprezentaciju dolazi nakon tri godine vođenja španjolske Valencije s kojom je prošle sezone osvojio EuroCup.

  Upravni odbor jednoglasno je odlučio da u novu eru idemo s izbornikom koji je to zaslužio rezultatima. Mislim da će hrvatska košarka biti još bolja i uvjerljivija“, započeo je predstavljanje novog izbornika predsjednik HKS-a Danko Radić.

  Za mene je ovo velika čast. Nisam dvojio kad me Danko nazvao. Bilo je samo pitanje mog statusa u Valenciji. Imam velike ambicije i želje da napravimo bolje rezultate, dat ću svoje znanje i upornost u tom smjeru. Radit ćemo, dat ćemo sve od sebe, ambicije su najveće što mogu biti“, izjavio je Perasović u svom uvodu.

  Perasović se osvrnuo i na svoje trenerske ambicije.

  Mene ne zadovoljava da radim dva mjeseca, a ostatak godine filozofiram. Moje ambicije se zato svode i na to da vodim neki klub, ali ne mogu sada prejudicirati.

  Potvrdio je kako će u reprezentaciji igrati samo najbolji te da ne postoji igrač koji će imati zagarantirano mjesto u ekipi samo zbog prezimena ili prijašnjih postignuća. Više će se pažnje posvetiti praćenju igrača, a priliku za ponovno igranje u dresu hrvatske reprezentacije pružit će i “našim” Amerikancima.

  U ovom momentu imamo određeni broj igrača koji su prepoznatljivi svima, no imam u planu i nove igrače koji mogu doprinijeti igri. Fokus je trenutno na praćenju igrača, jer ih nisam imao vremena gledati osim u navijačkoj ulozi. U reprezentaciji moraju igrati najbolji, oni koji mogu donijeti najbolji rezultat. Trenutno vam ne mogu reći koja su to imena, ali u glavi imam popis, koji nije definitivan. I nikada neće biti. Što se Amerikanaca tiče, jedan od naših bit će u reprezentaciji. Ne znam hoće li oni to htjeti, ali smatram da po kvaliteti imaju mjesto unutra, odnosno jedan od njih. Mladi poput Mavre i Mazalina još nisu stasali. Puno igrača će tražiti jamstvo da budu među 12, to smo i mi radili kada smo bili mladi. No, ja u ovom momentu ne mogu nikome ništa garantirati. Ništa u životu nije sigurno. Nisam demagog, zna se da je Bogdanović napravio iskorak u karijeri. No, tko zna što će biti do ljeta.

  O svom prethodniku nije htio previše pričati niti komentirati njegove uspjehe odnosno neuspjehe.

  Ne želim komentirati svoje prethodnike. Nitko ne može poreći da je Repeša vrhunski trener, ali bilo je fenomenalnih, kao i nekih manje dobrih stvari. Imam neke ideje i njih ću provoditi, svaki trener radi na svoj način. Ja nisam sličan nijednom drugom treneru, a sada nije vrijeme za detalje. Nisam prijatelj s Repešom da se čujemo svaki dan, ali i ne moramo biti prijatelji da bismo radili u interesu hrvatske košarke.

  Na nadolazećem Eurobasketu Francuze i Španjolce vidi kao favorite.

  U Europi odskaču Francuzi i Španjolci, a ostali uvijek mogu odskočiti. Među njima smo i mi. Svi smo željni medalje, ali je li to moguće, pokazat će vrijeme. Bitno je da momčad igra dobro, onda imate pravo razmišljati o rezultatu. Imamo kostur momčadi za visoki nivo, ali tko može u ovom trenutku reći da idemo po medalju.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE