Pešić:”Najbolja košarka igra se u Euroligi”

Svetislav Pešić jedan je od najtrofejnijih trenera u povijesti košarke, a imao je i brojne uspjehe i na međunarodnim natjecanjima. S Jugoslavijom je osvojio tri zlatne medalje (EuroBasket 1993, 2001; Svjetski prvenstvo 2002).

69-godišnjak vjeruje da će ovo biti jedno od najjačih svjetskih prvenstava do sada, a jedan od razloga je i to, što se košarka izvan SAD-a poboljšala, posebno u Europi:

Očekujem jedno od najjačih svjetskih prvenstava do sada. Košarka izvan NBA-a ostvarila je fantastičan napredak. Ne samo u Europi. Ali posebno u Europi. Danas se najbolja košarka igra u Euroligi. To je moje mišljenje, nitko mi ne može zabraniti da to kažem, a ja to mogu argumentirano objasniti ”, rekao je Pešić za Mozzart Sport.

On također polaže velike nade u reprezentaciju Srbije, bez obzira na protivnike:

Srbija će imati prilično dobru reprezentaciju u Kini. Naša velika prednost je što imamo kontinuitet i ogromno iskustvo. Odigrali smo nekoliko finala posljednjih godina. Igrači su pokazali da mogu igrati s bilo kim, čak i s Amerikancima. Na Olimpijadi smo imali grupnu pobjedu u svojim rukama. Dakle, imamo priliku, ali prvo moramo doći do te igre.