Petrović: Spremni smo na najbolje i najgore

Array

Pet je kola ostalo do kraja regularne sezone ABA lige. Cedevita u 22. kolu u subotu u 17.00 sati igra utakmicu sa Szolnoki Olajem, trenutno posljednjom momčadi na tablici lige sa samo 6 pobjeda, iako bi se to uskoro moglo promijeniti. Dovedena su neka pojačanja, momčad je znatno digla formu i kao rezultat su u prošlom kolu porazili Union Olimpiju 89:72.

Cedevita je pak neugodno iznenadila izgubivši kod kuće od MZT-a nakon što je u zadnjoj četvrtini imala dvoznamenkastu prednost. U njihovom taboru svjesni su da na ovo gostovanje idu u vjerojatno najgore moguće vrijeme, no znaju da je sad stvarno zadnji čas za nizanje pobjeda, jer je trenutno Final Four (pre)daleko.

Aleksandar Petrović nada se najboljem u subotu, ali nakon prošle nedjelje nije toliko siguran u pobjedu svoje momčadi, umjereni je optimist.

S obzirom da smo mi spremni na sve najbolje i najgore, a pretpostavljam da smo ono najgore ispucali protiv MZT-a, očekujem da ćemo imati jednu solidnu reakciju i odigrati dobru utakmicu protiv Szolnokija.

Prokomentirao je i za klupsku stranicu trenutnu formu mađarske momčadi, koja ne slijedi stanje na tablici, nabrojao je nekoliko momčadi pri njenom vrhu koje su Mađari pobijedili ili im zadali dosta problema.

Ne smijemo upasti u zamku i promatrati tablicu kao takvu jer tablica definitivno nije mjerilo kvalitete Mađara, s obzirom da su oni sigurno ovog trenutka bolji od pet-šest momčadi koje se takmiče u regionalnoj ligi. Ušli su u dobru seriju, a ako gledamo njihove rezultate doma, dobili su Partizana, 30 minuta bili su u egalu sa Zvezdom i pregazili su Olimpiju.

Prokomentirao je i forte Mađara, brzinu u tranziciju te njihovu energičnost i sklonost šutiranju za koju svakako moraju naći rješenje, kad već nisu uspjeli kod MZT-a.

To je momčad koja možda ovog trenutka trči najbolju tranziciju. Nakon skinutog skoka ili čak nakon primljenog koša brzo se otvaraju. Druga stvar koja je bitna je da ih energetski moramo pokrivati. Oni imaju par fantastičnih šutera, pod uvjetom ako su sami. Horvath, Nemeth, Kalve, Gay, to su sve igrači koji su sjajni šuteri ako im ostaviš dovoljno kvalitetne pozicije da su sami na šutu za tri poena. Ta dva segmenta, naša defanzivna tranzicija i da ih ne ostavljamo same na poziciji za tri poena bih rekao da su glavne prepreke do pobjede.

Acina summa summarum:

“Očekuje nas teška utakmica, ali mislim da ćemo odreagirati dobro i da ćemo uspjeti dohvatiti tu za nas iznimno bitnu pobjedu.”

Related Articles