Pianigiani dao ostavku nakon šeste uzastopne titule

Array

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova talijanskog prvaka.

Aktualni izbornik reprezentacije Italije, 43-godišnji Pianigiani, stvorio je od Montepaschija vodeću silu talijanske košarke posljednjih godina. No, njegovim putem morat će nastaviti netko drugi.

“Danas je moj zadnji dan na klupi Montepachija. Želim se zahvaliti predsjedniku Ferdinandu Minucciju i svim mojim suradnicima. Razgovarao sam s predsjednikom prije nekoliko mjeseci i tada smo već dogovorili moj odlazak na kraju ove sezone. Sada sam mu samo potvrdio tu odluku. Mislim da je to najbolja odluka za Sienu koja kreće u novi projekt s nekim novim trenerom. Meni će taj klub nedostajati. Detalje o mom idućem klubu ću finalizirati idućih dana. Nadam se da ću imati pomoćnika s kojim ću se dobro slagati”, izjavio je Pianigiani, kojeg su mediji već preselili u turski Fenerbahçe.

Taj turski klub je krajem prošlog mjeseca raskinuo ugovor s našim Nevenom Spahijom, koji nije ispunio očekivanja vrhuške kluba. Nije se plasirao na Final Four Eurolige, koji se održavao baš u Istanbulu, a u doigravanju prvenstva je ispao već u četvrtfinalu.

“Fenerbahçe? To je klub pun strasti za košarkom, s odličnom strukturom i projektima. Bila bi mi čast ako me žele. No, ne mogu vam reći ništa konkretno o mojoj budućnosti, jer sam napravio tek prvi korak, raskinuo sa Sienom nakon šest godina suradnje. Moj idući klub morat će biti iz inozemstva i igrati Euroligu. Ukoliko pronađem klub u kojem ću imati osjećaj da se mogu boriti za nešto, prihvatit ću tu ponudu”, zaključio je Pianigiani.

Related Articles