Piasevoli predsjednik Udruge hrvatskih košarkaških trenera

Udruga hrvatskih košarkaških trenera u svojih 26 godina postojanja promijenila je svega tri predsjednika, a na jučerašnjoj Skupštini jednoglasno je izabrala i četvrtog. Prekaljeni stručnjak cijenjen u Hrvatskoj i inozemstvu, kroz čiju školu su tijekom 40-tak godina prošle mnoge generacije danas poznatih igrača, Umberto Piasevoli proglašen je najnovijim predvodnikom 500-tinjak kolega iz struke. Malo je javnosti poznato da je svojedobno bio i trener hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Piasevoli je tvorac ŠK Prvi koš i dugogodišnji trener u spomenutoj Školi košarke.

Za Upravni odbor izabrani su: Željko Pavličević, Nikola Plećaš, Veljko Mršić, Kornelija Kvesić, Tihomir Bujan i Braslav Turić, a za nabrojati sve njihove sportske uspjehe mogla bi se napisati knjiga.

Čestitke izabranima su u velikom broju počele stizati sa svih strana, mahom iz redova trenera koji su nakon dugo vremena duh zajedništva počeli ponovno osjećati nakon što su u ožujku ove godine prekinuta sva sportska događanja, što ih je potaklo na okupljanje u WhatsApp grupi u kojoj su si cijelo vrijeme pružali međusobnu podršku. Iz tog druženja prepoznata je potreba da se struci nakon dvije godine neaktivnosti tijekom mandata Saše Repalusta vrati ugled koji zaslužuje. Kako je i sam novi predsjednik komentirao, u sportu doprinos trenera nitko ne može dovoditi u pitanje, što je popraćeno velikim pljeskom okupljenih skupštinara.

Related Articles