Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Pipan u Olimpiji, Plaza mijenja Repešu u Unicaji?

  Union Olimpija i Unicaja, blizu su pronalaska novih trenera. Zmajčeke bi trebao preuzeti Aleš Pipan koji je u ovoj sezoni odlično vodio MZT Aerodrom Skoplje u ABA ligi, a kao glavni nasljednik Jasmina Repeše u Malagi, spominje se Johan Plaza koji je trenutno na klupi Žalgirisa.

  Olimpija je poražena u finalu prvenstva Slovenije s ukupnih 3:1 protiv Krke, a loše igre u nacionalnom prvenstvu očito su bile presudne za Sašu Filipovskog. Pipan je navodno blizu dogovora sa ljubljanskim sastavom.

  Plaza je odlično vodio Žalgiris u ovoj sezoni, posebno su dobro igrali u prvom krugu Eurolige, ali je tada momčad “zelene šume“ upala u financijske probleme, neki su igrači napustili momčad, a Žalgiris nije uspio ući među osam najboljih sastava najjačeg europskog natjecanja. Ipak, prvenstvo Litve uvjerljivo su osvojili, a naši košarkaši Marko Popović i Mario Delaš imali su bitne uloge u momčadi Žalgirisa. Unicaji je Plaza prvi izbor za trenera, ali treba vidjeti hoće li se uspjeti dogovoriti s trenerom koji je osvojio naslov prvaka Španjolske s Real Madridom.

  zadnje objave