Pobjeda kadetkinja na otvaranju Europskog prvenstva

Array

Hrvatska ženska reprezentacija do 16 godina otvorila je Europsko prvenstvo uvjerljivom pobjedom nad Engleskom rezultatom 67:42. Današnja pobjeda je ujedno praktički osigurala ostvarenje prvog i osnovnog cilja koji je trener Dean Nemec postavio pred svoje igračice pred natjecanje, a to je ostanak u A diviziji.


Hrvatska – Engleska 62:47 (22:11, 39:16, 53:26)

Dojkić 22, Slonjšak 10, Kelava 10 (9sk), Bura 7 (13sk), Milošević 5, Mijatović 4, Jordanić 3, Stojsavljević 2, Periša 2, Kukolja 2


Od samog početka naše kadetkinje držale su sve konce igre u svojim rukama i već na kraju prve dionice imale dvocifrenu prednost (22:11) koja je do poluvremena dodatno narasla na +23 (39:16).

U nastavku prednost naših djevojaka još je rasla da bi na ulazu u zadnju četvrtinu imali najvećih +27. Do kraja utakmice naše djevojke samo su odrađivale posao što su Engleskinje iskoristile i smanjile svoj zaostatak na konačnih -25.

Trener Nemec na današnjoj utakmici pružio je priliku za igru svim igračicama. Najveći teret i najveću zaslugu za ovu uvjerljivu pobjedu nosile su Ivana Dojkić i Patricia Bura.

Sutra je protivnik našim kadetkinjama ipak puno ozbiljnija i jača reprezentacija Francuske pa ćemo tek nakon te utakmice znati koliko smo zapravo jaki.

Related Articles