Pobjeda Škrljeva nad žilavim Zabokom

Utakmica 21. kola HT Premijer lige između Škrljeva i Zaboka odigrala se u dvorani Mavrinci. Nakon neplaniranog poraza od Zagreba igrači Škrljeva imaju veliki motiv iskupiti se u utakmici protiv respektabilnog konkurenta. Zabok s druge strane igra bolje nego u prvom dijelu sezone i bore se za što bolju poziciju u playoffu.

HT Premijer Liga, 31. ožujka 2018.

Škrljevo – Zabok 83:76 (23:16; 21:16; 15:25; 24:19)

(Perković 23 pt (11sk), Štemberger 22, Šarac 12 ; Marić 23, Kapusta 19, Jambrović 11)

Trener Rajković dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine zove time-out nakon tri izgubljene lopte njegove momčadi. Momčad Škrljeva se budi i igra prema dogovorenom. Jasmin Perković je u prvih deset minuta ubacio tri trice sa stopostotnim učinkom,ostavljajući momčad Zaboka u nevjerici. Škrljevo nakon prve četvrtine ima vodstvo od sedam poena.

Šest minuta prije kraja druge četvrtine Škrljevo odlazi na velikih plus deset poena prednosti. Na Zaboku je red za minutu predaha da se poslože i razviju plan igre. Nakon minute odmora u roku od 30 sekundi rade seriju od 5-0, što dovodi trenera Rajkovića da ponovno urgira. Škrljevo ne može pronaći način kako se riješiti zonske obrane Zaboka sve do trice Stipčića. Domaćini podižu agresivnost obrane, gosti gube par lopti i na odmor se ide rezultatom 44:32.

Početkom treće četvrtine domaćini dolaze na 50 poena u cijeloj utakmici dok gostujući igrači imaju čak 15 manje. Vlaić, Črnjević i Vučić imaju svak po četiri osobne pogreške. Pitanje je koliko će igrača Zaboka ostati do kraja utakmice. Malo po malo gosti se spuštaju na jednoznamenkasti zaostatak, no gosti i dalje muku muče sa slobodnim bacanjima. Promašili su ih čak osam. Ušić zarađuje petu osobnu pogrešku minutu prije kraja treće četvrtine. Iako je situacija izgledala obećavajuće za domaćine, Zabok se nije predao te ulazimo u uzbudljivu završnicu rezultatom 59:57.

U završnici Zabok dolazi do vodstva od jednog poena prednosti. Marić povećava prednost ubacivši tricu te dovodi goste na plus četiri. Javlja se domaća klupa te zove time-out. Vlaić i Stipčić dobivaju svaki po petu osobnu pogrešku i napuštaju igru. Marko Šarac pogađa tricu tri minute prije kraja utakmice te Škrljevo prelazi u minimalno vodstvo od jednog poena. Zabok ostaje i bez Jambrovića koji zbog pete osobne sjeda na klupu. Dvije minute prije kraja utakmice rezultat je 71:71. No Štemberger pogađa dvije trice te pokušava privesti utakmicu kraju. No tu se pojavljuje duo Kapusta-Vučić koji smanjuju rezultat na 79:76. Perinčić traži nekog igrača kojeg može staviti u igru nakon što je Vučić sjeo na klupu zbog pete osobne. Štemberger pogađa oba slobodna bacanja, odvodi Škrljevo na plus sedam, te donosi pobjedu. Konačan rezultat je 83:76.