Počinje Memorijalni turnir Tomislav Knežević!

U Dvorani Jazine danas, 30.08., s početkom u 18 sati počinje “16. Memorijalni turnir Tomislav Knežević” koji organizira profesor Zoran Veselinović, a kao i svake godine do sada u suorganizaciji pomažu KK Zadar i KK Sonik Puntamika, dva zadarska premijerligaša.

Turnir će u 18 sati gradskim derbijem otvoriti Zadar i Sonik Puntamika kao prvi polufinalni susret, dok će od 20:30 svoje mjesto u finalu prvog seniorskog izdanja ovog turnira tražiti Šibenka i belgijski Oostende!

Utakmice će se ipak igrati u Dvorani Jazine umjesto prvo najavljene pomoćne dvorane 3 Krešinog doma – u dvorani na Višnjiku se od 3. rujna održava završni turnir rukometne SEHA lige. Ulaz za gledatelje još uvijek neće biti otvoren radi epidemiološke situacije.

Glavni organizator, u Zadru popularan i po nadimku ‘Vespa‘, za portal Sport023 izjavio je kako je ovaj turnir ispunjenje njegovog velikog sna:

“Premijerni seniorski turnir trebao je biti prošlo ljeto, međutim, iz poznatih razloga nije se održao. Sada je napokon sve spremno. Na turniru za našeg Kneza nastupit će KK Zadar, belgijski BC Oostende, KK Sonik Puntamika i GKK Šibenka. Nastupom Oostendea, kojeg vodi naš Zadranin Dario Gjergja i kojem se posebno zahvaljujem, turnir je dobio i predznak međunarodni. Vjerujem da bi naš Tomislav bio itekako zadovoljan i sretan. Ovo je za njega! Moj san je ispunjen. Od prvoga dana, kada je krenuo ovaj turnir, moja želja je bila da on jednoga dana postane seniorski. Uspjeli smo u tome i zahvalan sam svima koji su sudjelovali u pretvaranju sna u stvarnost.”

Raspored turnira

Ponedjeljak, 30.08. – Dvorana Jazine

18:00 KK Zadar vs KK Sonik Puntamika

20:00 Otvaranje turnira

20:30 BC Oostende vs GKK Šibenka

Utorak, 31.08. – Dvorana Jazine

18:00 Poraženi ‘A’ vs Poraženi ‘B’ (za treće mjesto)

20:15 Pobjednik ‘A’ vs Pobjednik ‘B’ (Finale)

22:00 Dodjela odličja i zatvaranje turnira

Related Articles