Podcast – Ivan Mimica: “Utakmica od 60 poena je bila znak da još nije vrijeme za mirovinu”

Danas smo u našem podcastu ugostili iskusnog šutera Ivana Mimicu. Razgovarali smo s njim o njegovoj igračkoj karijeri, te kako gleda na mlade igrače koji se tek razvijaju, ali i svojim danima s KK Split.

Ja smatram da Omiš ima potencijal s mladim momcima koji istovremeno igraju za dvije ekipe. Najbolji primjer je Roko Gizdavčić koji se ovdje u Omišu razvija kako bi postao što bolji košarkaš u budućnosti“. – rekao je iskusni Mimica.

Na pitanja o Splitu i teškim razdobljima u ABA ligi u sezoni 2012/13 rekao nam je „Mislim da to nije trebalo ispasti tako.  Jednostavno nismo trebali ispasti iz ABA lige ,ozljede su nas uništile te sezone. Bili smo do osmog kola na sredini ljestvice i mislim da smo trebali ostati u ABA ligi“.

Tko ti je bio cimer na gostovanjima u ABA ligi ?

„Moj cimer bio je moj prijatelj Srđan Subotić.“

Sjećate li se utakmice Split – Crvena zvezda na Gripama prvo kolo ABA lige u povratničkoj sezoni 2012/13?

„Kako se ne bi sjećao to mi je bila jedna od najboljih utakmica u životu. Zabio sam 32 poena Crvenoj zvezdi i to je bilo fantastično za mene i momčad“.

Zabili ste 60 trica i uveli Omiš među Prvoligaše

„Da, jesam i to mi je bio znak da još ne razmišljam o mirovini. Koliko god budem mogao igrat ću, čak sam ljudima iz Omiša obećao da kada prekinem karijeru, ostanem na nekoj funkciji u K.K. Omiš“.

Cijeli podcast možete pogledati na linku:

Related Articles