“Podignuti standard i izboriti dva mjesta u Euroligi”

Prvak ABA lige ima osiguranu kartu za iduću sezonu u Euroligi. Međutim, prema riječima predsjednika lige, Nebojše Čovića, postoji čak i mogućnost da u skoroj budućnosti tu istu priliku dobije i još jedan klub iz ABA lige. Naime, iako se Euroliga u narednoj sezoni neće proširivati, Čović smatra kako bi se to moglo promijeniti.

“Mislim da će Euroliga promijeniti oblik i proširiti se u budućnosti. U tom slučaju, ABA liga mora jako poboljšati svoju kvalitetu kako bi se barem stvorila prilika za dvije ekipe u Euroligi. Moramo poboljšati naše standarde, kako bismo proveli financijski fair play”, izjavio je Čović za srpski portal Mondo.

Također je prokomentirao kako Njemci i Francuzi konstantno nastoje povećati svoj broj sudionika u ovom natjecanju. Iako oni imaju više novaca, a samim time i veći utjecaj, Čović smatra kako se tamo igra siromašnija košarka.

“Smatram da čelnici Eurolige ne žele preskakati ovu regiju. Ova regija je iznimno poznata u košarci. Pa na Europskom prvenstvu, u osnovi ste imali turnir bivše Jugoslavije. Potencijal postoji, to čelni ljudi Eurolige poštuju. Moramo se približiti Euroligi kroz podizanje standarda. “