Podravac i Borovo odustali od Prve lige, Đakovo zamjena?!

Košarkaški klubovi Podravac Virje i Borovo odustali su od sudjelovanja u Prvoj hrvatskoj košarkaškoj ligi. Drugi rang hrvatske košarke je od prošle sezone jedinstveno natjecanje na razini cijele države što ujedno znači i veće troškove. Upravo su Podravac i Borovo odustali od sudjelovanja zbog financijskih razloga, odnosno dalekih putovanja, ali i potrebe za snažnijim igračkim kadrom što svakako iziskuje dodatna sredstva za pojačanja.

Iz Hrvatskog košarkaškog saveza stigao je poziv prvacima Druge košarkaške lige – Istok, Đakovu čija se uprava do danas treba izjasniti hoće li nastupati u Prvoj ligi. Lokalni mediji pišu da će Grad izdvojiti 100 tisuća kuna, što također neće biti dovoljno za pokrivanje svih financijskih izdataka u sezoni.  Na upravi kluba je, u slučaju pristanka na sudjelovanje, mukotrpan posao pronalaska novca za pojačanja.

Nakon samo jedne sezone postavlja se pitanje koliko je uspješan HKS-ov projekt?!

Do početka sezone nećemo biti sigurno koliko će klubova igrati u kojem rangu. O nižim ligama ne treba trošiti riječi jer je u nekim sredinama stanje vrlo loše…