POLJACI NA DRŽAVNOJ SI**: Klub poznatog hrvatskog trenera dobio antikriznu potporu

Klubovi u Poljskoj imaju pravo na antikrizni novac. Riječ je o projektu kojeg je pokrenula tamošnja vlada do maksimalnih 5,25 tisuća eura za svakog zaposlenika. Jedan od klubova koji je podnio zahtjev jest poljski prvak, Zielona Gora. Momčadi koju trenira proslavljeni hrvatski košarkaš, Žan Tabak, došao je pozitivan odgovor na zahtjev.

Niz klubova u Poljskog je podnio zahtjeve. Zanimljivo, nogometni klubovi poput Legije, Lecha, Jagielonije i Pogona već su dobili svaki po 770 tisuća eura iz spomenutog antikriznog fonda. Molbe ostalih klubova su još na čekanju, a uskoro se očekuje još odobrenih sredstava.

“Ništa šokantno. Registrirani smo kao mikro poduzeće. Imali smo na kraju godine sedam zaposlenika. Dobit ćemo stoga pomoć od otprilike pet tisuća eura za svako radno mjesto” – kazao je predsjednik Zielone Gore.

_

Iz kluba poručuju kako je riječ o fondu osmišljenom s ciljem zaštite tržišta rada, očuvanja radnih mjesta i financijske likvidnosti. Radi se dakle o vrsti kreditiranja koja bi svakako trebala pomoći sportskim klubovima u Poljskoj da prežive sljedeću sezonu.