Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Poljaci se zahvalili hrvatskom treneru na značajnim uspjesima

  Žan Tabak više nije trener Zielone Gore. Kako je najavljeno, Žan napušta klub u kojem je donio značajne uspjehe, a iz kluba su mu se zahvalili na zajedničkim trenucima.

  Tabaka u klubu smatraju jednim od najboljih trenera u povijesti kluba te su se s trenerom oprostili uz veliku zahvalu:

  Uzbuđen sam zbog nove avanture. U to vrijeme nije bilo lako naći posao poslije dvije godine pauze. Imao sam neke ponude, ali Zielona Gora mi je ponudila najbolje uvjete. Naglašavam da tu ne mislim na novac. Želim biti na mjestu gdje mogu nešto izgraditi i gdje moj rad može biti vidljiv. U ovom slučaju najbolja ponuda ne znači i najbolje plaćenu – tako je govorio Tabak na svojoj prvoj presici u Poljskoj.

  Tabak je izgradio respektabilnu momčad s dvije medalje u poljskoj ligi, ali i osvajanjem nacionalnog kupa i Superkupa u aktualnoj sezoni. Momčad je dva puta bila šestoplasirana u VTB ligi što je prvi put u povijesti da je poljski klub izborio doigravanje u jednoj od najjačih liga Europe.

  Zanimljiv je podataka da je “Jozo” odradio 116 utakmica na klupi momčadi te je pobijedio u čak njih 80, što mu donosi postotak od 70%.

  “Mojim dolaskom smo posložili neke stvari. Stabilizirana je srećom financijska situacija, a postali smo platforma za promociju igrača. Zahvalio bih se ljudima u klubu koji su mi dali podršku. Organizacijski je klub na visokom nivou. Nadam se da će klub iskoristiti znanje koje je stekao u protekle dvije godine za kontinuirani razvoj.” – kazao je Tabak.

  zadnje objave