Poljska preokretom izbacila Rusiju sa Svjetskog prvenstva, Srbija uvjerljiva

U posljednjem kolu u skupini I Poljska je preokretom u drugom poluvremenu stigla do pobjede, a konačni rezultat bio je 79:74.

Najistaknutiji pojedinac susreta bio je Mateusz Ponitka sa 14 poena, 9 skokova, 3 asista, 3 ukradene lopte i jednom blokadom, dok je u redovima Rusa najbolji bio Andrey Vorontsevich koji je upisao double – double (11 poena, 10 skokova).

Rusija je na ovo prvenstvo stigla dosta oslabljena budući da njihov izbornik nije mogao računati na usluge njihova dva (po)najbolja igrača Alekseja Šveda i Timofeja Mozgova.

S druge strane, Amerikanac na klupi Poljaka Mike Taylor oformio je jednu solidnu reprezentaciju koja je takozvana „nagazna mina“ za sve ostale reprezentacije.

Nakon četiri odigrana kola Poljska se sada nalazi na prvom mjestu skupine I sa maksimalnim brojem bodova, dok je Argentina drugoplasirana i čeka ih još susret protiv Venecuele.

Od ostalih susreta treba izdvojiti novu rutinsku pobjedu Srbije. Portoriko nije imao nikakve šanse protiv Bogdanovića, Jokića i ostatka društva, a konačan rezultat bio je 90:47.

Kod Srbije najbolji pojedinci bili su Boban Marjanović sa 16 poena i četiri skoka te Nemanja Bjelica sa 18 poena i šest skokova.

Izbornik Srbije Saša Đorđević u ovom je ogledu koristio usluge svih svojih košarkaša te su svi osim Raduljice dobili podjednaku minutažu. Kvaliteta momčadi Srbije u ovom ogledu bila je vidljiva u svim segmentima igre stoga ovaj rezultat nije nikoga iznenadio.

Dodajmo još kako je u susretu dvaju reprezentacija s Crnog kontinenta Nigerija bila bolja od Obale Bjelokosti rezultatom 83:66 te da je Iran bio bolji od Angole rezultatom 71:62.

Do kraja dana čekaju nas još četiri susreta, a uvjerljivo najzanimljiviji biti će onaj između Španjolske i Italije.