Poljska sredila Kinu nakon produžetaka, dobar otpor Portorikanaca

Zanimljiv treći dan Svjetskog košarkaškog prvenstva u Kini. Istoimeni domaćin je sudjelovao u najzanimljivijoj utakmici danas protiv Poljske. Europska momčad je slavila nakon produžetka u vrlo napetom susretu gdje su Kinezi prokockali pet poena viška samo 90 sekundi prije kraja.

Dvojbena odluka sudaca na kraju je spasila Kineze pa se otišlo u produžetak u kojem Poljaci u lutriji slobodnih bacanja odnose pobjedu kojom su osigurali prvo mjesto u skupini.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti pobjedu Tunisa nad Iranom zahvaljujući Salahu Mejriju, Srbi su također upisali visoku pobjedu nad Filipinima. Talijani su razbili Angolu, Venezuela je bila sigurna protiv Obale Bjelokosti, a Argentina je slomila otpor Nigerije. Veteran Luis Scola pokazao je klasu još jednom te je s 39 godina na leđima ostvario 23 poena i 10 skokova. Treća dionica se pokazala ključnom i Argentinci su na kraju bez drame zaključili utakmicu.

Dobar otpor Španjolcima pružili su Portorikanci. Također se kobnom pokazala treća dionica u kojoj Furija stvara 11 poena suficita kojeg više-manje uspijeva zadržati do kraja utakmice (73:63).

https://www.youtube.com/watch?v=qot9oO-qBPQ