Pomlađeni Kvarner 2010 bez pritiska u novu sezonu

Array

U bitno pomlađenom sastavu i bez nekakvog rezultatskog pritiska, momčad Kvarnera 2010 kreće u novu prvoligašku sezonu. Kako prošla sezona nije donijela očekivati rezultatski pomak, Uprava kluba je na kraju sezone odlučila raskinuti suradnju s dotadašnjim trenerom Aramisom Naglićem, te je povjerenje ukazano mladom stručnjaku Vladimiru Anzuloviću, kojemu će asistirati Aleksandar Šćepanović.

Anzuloviću je ovo prvi samostalni trenerski posao, a do sada je vršio ulogu pomoćnog trenera u slovenskoj Krki iz Novog Mesta. Anzuloviću riječka košarka nije strani pojam, budući da je u sezoni 2007/08. nosio dres starog Kvarnera.

U odnosu na prošlu sezonu, roster ekipe nije toliko izmijenjen koliko je pomlađen. Od bitnijih igrača klub su napustili Blajić, Češković, Pehar i Šimović, te Legović i Lipovšćak koji su imali manju minutažu, a na njihova mjesta dovedeni su Bojan Krivec (Krka), Jure Škifić (Zlatorog Laško) i Ivica Radić (Zadar), te Dino Stipčić i Mauro Veljačić iz Crikvenice, dok je Damjan Jelenić, koji je sezonu također završio u redovima Kiraca, vraćen s posudbe iz drugoligaša Jadrana.

Nedostatak iskustva mogao bi predstavljati minus u momčadi Kvarnera. Momčad je vrlo mlada, s prosjekom od 21 godinu, a najstariji igrač je 25-godišnji Bojan Krivec. Skraćena rotacija na pozicijama ispod koša, s Ivicom Radićem kao jedinim klasičnim centrom i Jurom Škifićem koji će po potrebi krpati tu poziciju, također bi mogla predstavljati problem. Ipak, veoma bitnu ulogu igrati će iskustvo igranja ABA lige Bojana Kriveca i Jure Škifića, a mladi igrači sigurno će se htjeti dokazati u najboljem svijetlu, te se pokušati na najbolji način afirmirati u sezoni bez pritiska.

U pripremnom su periodu Riječani ostvarili solidne rezultate. Pobjede su ostvarili u utakmicama sa slovenskim klubovima Portorožom i Postojnom, zatim su svladali Zabok i Križevce, te u posljednja dva dvoboja ruske drugoligaše Novosibirsk i TEMP SUMZ, a porazi su ubilježeni u susretima s ruskim i slovenskim prvoligašima Spartakom, Krkom i Zlatorogom, te protiv Zagreba.

Pripreme su protekle u redu, bez nekih većih ozljeda, što je u ovom trenutku najvažnije. U nadolazećoj sezoni nemamo imperativ rezultata. Pošto smo uvjerljivo najmlađa ekipa u ligi, cilj nam je ići utakmicu po utakmicu i u što većoj mjeri smanjiti oscilacije, koje se mogu očekivati od ovih mladih igrača” izjavio je trener Riječana Vladimir Anzulović.

Prvu utakmicu u novoj sezoni momčad Kvarnera odigrati će pred domaćom publikom i to protiv šibenskog Jollyja.

Kvarner 2010

Bekovi: Matteo Juričić, Bojan Krivec, Dino Stipčić, Josip Surina, Mauro Veljačić

Krila: Antonio Boban, Dino Cinac, Damjan Jelenić, Marino Kučan, Henrik Širko

Centri: Ivica Radić, Jure Škifić

Related Articles