Poraz U16 Hrvatske od Grčke na turniru u Francuskoj

Array

U sklopu priprema za U16 Europsko prvenstvo, kadetska reprezentacija Hrvatske sljedeća tri dana nastupa na turniru u francuskom Riomu gdje će odmjeriti snage s Grčkom, Francuskom i Ukrajinom.

U upravo završenoj utakmici momčad Tomislava Rupčića i Ivana Lozanića poražena je od reprezentacije Grčke rezultatom 83:78. Za našu ekipu nije igrao Lovro Mazalin koji trenira s juniorskom reprezentacijom.

Teško je ne primijetiti u najmanju ruku neobičnu selekciju naše reprezentacije. Osim Matea Čolaka (1998) iz Širokog, svi igrači su igrali za svoje momčadi na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je naš portal iscrpno pratio. Podsjetimo, Cibona je bila prvak, Split drugi, Cedevita treća, a Vrijednosnice OS Darda četvrta. U momčadi koja je danas igrala tri su igrača iz prvaka Cibone, dva iz Splita i jedan iz Cedevite.

Zanimljivo je da je u ovoj selekciji čak tri igrača iz GKK Šibenika, a dva iz Dubrovnika, ekipa koje nisu izborile plasman među deset kadetskih momčadi Hrvatske. Logično bi bilo da ti rosteri s toliko reprezentativaca bez problema izbore poluzavršnicu PH.

Ima još nelogičnosti, spomenimo njih par. Osam je igrača iz regije Jug, a ta regija među prvih osam klubova u Hrvatskoj ima samo jednog predstavnika, iz Zadra nema niti jednog igrača (bili su bolji od Šibenika i Dubrovnika), Slavonija i Zapad nemaju predstavnika u sastavu, a imali su ekipu na završnici (Vrijednosnice) te petu momčad u Državi (Kastav).


Grčka U16 – Hrvatska U16 83:78 (18:29, 43:44, 64:68)

Žižić 17, Skokna 14, Kalpić 13, Zubac 10, Kumanović 10, Kalpić 10, Čolak 8, Bender 6, Badzim 3, Dubelj, Radovčić-, Gašpert-, Radulović-.


U današnjoj utakmici naša reprezentacija je odlično ušla u utakmicu i prvih deset minuta su ostvarili prednost od 11 poena razlike. Do kraja poluvremena Grci dolaze na minimalnu prednost, a u neizvjesnoj završnici utakmicu rješavaju tek u posljednjoj minuti.

Ante Žižić s 17 (9sk), Bruno Skokna (na fotografiji) s 14 te Ivan Zubac (11 sk), Franko Kalpić i Toni Kumanović s po 10 poena su bili dvoznamenkasti u Hrvatskoj reprezentaciji, Grke je predvodio Vasilis Charalampopoulus s 25 poena.

Sutra u 16 sati igramo protiv Ukrajine, a u nedjelju protiv Francuske.

Related Articles