Portoriko jači za NBA igrača na prvenstvu u Španjolskoj

Array

Maurice “Moe” José Harkless igrati će za Portoriko na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Amerikanac portorikanskih korijena odlučio je prihvati ponudu saveza te zaigrati za državu svojih predaka. Informaciju je potvrdio i predsjednik portorikanskog saveza, Carlos Beltrán, te je dodao kako će Harkless igrati na predstojećim međunarodnim takmičenjima.

Harkless je trenutačno igrač Orlando Magica, a za isti sastav igra dvije godine. Visok je 206 centimetara i pokriva pozicije krila. Trenutačno bilježi 6,7 poena po utakmici za 21 minutu, koliko prosječno boravi na parketu. 2012. godine draftiran je od strane Philadelphia 76ersa kao 15. pick prve runde.

Portoriko će tako opet imati izuzetno neugodnu momčad, a osim Harklessa u rosteru bi prema njihovim najavama trebali imati još četiri, što bivših, što sadašnjih, NBA igrača koji će i činiti kostur te momčadi, a oni su: Jose Barea, Carlos Arroyo, Renaldo Balkman i Daniel Santiago.

Već sada se može pretpostaviti kako Hrvatska neće imati nimalo lagan posao protiv ove reprezentacije, ali niti druge ekipe iz naše grupe – prvenstveno Argentina i Grčka.

Related Articles