Potvrđeno: Jerel Blassingame potpisao za Cibonu

Array

Cibona je dovela i petog Amerikanca u ovoj sezoni. Danas je potpisao Jerel Blassingame, igrač koji je u ovoj sezoni igrao Euroligu za poljski Procom.

Blassingame igra na poziciji razigravača, visok je 175 centimetara i do sada je nastupao za Maccabi Rishon, finski  Lappeenranta NMKY, švedski 08, ukrajinsku Odessu i poljski Energa Czarni.

Ovaj 31-godišnjak je za Procom u Euroligi odigrao 10 utakmica, prosječno je igrao 28 minuta po utakmici, a za to vijeme je upisivao 11,2 poena i 5,1 asistencija. U Poljskom prvenstvu imao je bolji učinak, 14,5 poena i 5,4 asistencije za prosječnih 30 minuta provedenih na parketu.

Tako su u Ciboni unatoč teškoj financijskoj situaciji uspjeli pojačati roster prije nastavka sezone. Još uvijek nema informacija kakva je situacija sa Justin Hamiltonom, centrom Cibone i bivšem igraču dosadašnjeg Jerelovog kluba Procoma, kojemu su agenti našli drugi angažman.

Hamilton je nezadovoljan ispunjavanjem financijskih obaveza zagrebačkog ABA ligaša i želio bi promijeniti sredinu, ali Cibona još uvijek očekuje da će pronaći zajednički jezik sa ovim igračem koji ima i hrvatsku putovnicu.

Related Articles