Povratak Rađe na Gripe, predstavljena četiri nova igrača

Array

Košarkaški klub Split predstavio je četiri nova igrač s kojima će započeti novu prvoligašku sezonu. Prvu utakmicu igraju već za tri dana  u Sinju.

Ante Đugum, Stipe Tešija, Petar Madunić i Jakov Mustapić su skidanjem blokade HKS-a i službeno postali novi igrači Splita. Trener Jakša Vulić priznaje da pripreme nisu prošle idealno, ali posljednji turnir u Širokom pokazuje da u ekipi postoji dobra atmosfera.

Nakon nepuna dva mjeseca otkako smo krenuli s radom, uz sve probleme koje smo imali, sastavili smo momčad za koju mislim da će biti konkurentna u A-1 ligi. Dobili smo nove igrače koji bi igračima iz našeg omladinskog pogona trebali pomoći da bez stresa prebrode ovu sezonu i da se što prije igrački razviju. To je cilj ove sezone. Očekujem da će se igrači individualno i kolektivno razvijati i rasti te na dostojan način zastupati dres Splita – rekao je Vulić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Novo – staro lice na  presici je ono Dine Rađe, našeg proslavljenog reprezentativca i bivšeg direktora kluba. Rađa će biti na mentorskoj poziciji u klubu te tako pokušati pomoći mladim igračima, pogotovo centrima.

Uvijek sam tu i dat ću ruke koliko budem mogao s obzirom na svoje obveze. S Jakšom sam se dogovorio pomoći centrima, ali i generalno oko svega s direktorom. Najvažnije je konačno imati stabilnu sezonu, da svi igrači budu plaćeni na vrijeme i da se košarkaška verzija provodi kako bi trebala, a ne da bude uvjetovana dugovanjima. Momčad je mlada, na njima je da kroz sezonu napreduju. Šansu će dobivati i neki koji ranije možda ne bi dobili šansu.

Dvojica od gore navedene četvorke su igrači koji su ponikli u Splitu. I Madunić (21) i Tešija (25) su prve košarkaške korake napravili u gradu pod Marjanom, ali do dresa prve momčadi morali su doći preko drugih klubova gdje su se dokazivali.

Zadranin Ante Đugum s 26 godina biti će jedan od iskusnijih igrača u rosteru dok će bivši igrač Cedevite Mustapić imati priliku pokazati svoje vrijednosti.

Ovih mjesec dana koliko sam tu svakim je danom sve ugodnije i ljepše. Svi su me odlično primili. Svi smo željni dokazivanja i mislim da s ovom kvalitetom možemo napraviti dobar rezultat. Pozivam sve građane Splita da nas dođu podržati, pokazat ćemo želju i trud i ostaviti srce na parketu – rekao je mladi Mustapić.

Related Articles