Saša Ćuić do kraja sezone u Kvarneru

Array

U srijedu je uprava Kvarnera 2010 predstavila novog igrača, Sašu Ćuića, koji se nakon petnaest godina vratio u svoj rodni grad. Također je tom prilikom i svoj ugovor produžio mladi Ivan Miličević na još četiri godine.

Riječki Kvarner 2010 bio je aktivan u protekla dva tjedna, iako su imali stanku zbog Kupa Krešimira Ćosića. Naime, dres Kvarnera  će obući 30-godišnji Saša Ćuić, koji je nakon dugog niza godina igranja po svijetu ipak odlučio vratiti se kući. Taj 208 centimetara visoki krilni centar dobro će doći Riječanima za plasman u Ligu za prvaka, a pogotovo u sljedećem susretu s Jollyjem, budući da im je to praktički najvažnija utakmica sezone.

Iako je Ćuić u kolovozu trebao obući baš dres Jollyja, ipak je brzo otišao iz kluba. Međutim, Ćuić je do sada igrao u čak 10 klubova diljem svijeta, što znači da donosi ogromno igračko iskustvo u Kvarner. Nakon što je napustio svoj matični klub, igrao je u Udinama, a zatim bio na posudbi u Rotterdamu. Nakon toga je igrao u Americi za Oregon State University, otkuda je otišao u ciparski AEL. Prije šest godina jednu je sezonu odigrao u Turskoj za Erdemirspor, a zatim se preselio opet u Ameriku, gdje se okušao u dva kluba američke D-lige: Los Angeles D-Fendersima i Albuquerque Thunderbirdsima. Iz SAD-a je otišao u jedan iranski klub gdje se zadržao jednu sezonu, a zatim opet u Tursku gdje je igrao za Olin. Nakon neuspjelog ugovora s Jollyjem, sada je zatvorio krug putovanja povratkom u Rijeku.

19-godišnji Ivan Miličević igrač je u kojeg Kvarner ulaže nade za budućnost. Iako ove sezone nije dobivao značajnu minutažu, to će se sigurno promijeniti u skorije vrijeme, budući da je ugovor s Kvarnerom produžio na još četiri godine. On pokriva pozicije trojke i četvorke te je u svakom slučaju vrlo svestran i koristan igrač.

Oba igrača nastavljaju pripreme s klubom jer već sljedeći vikend Kvarner na Kozali dočekuje Jolly, izravnog konkurenta za plasman u Ligu za prvaka.

Related Articles