Reprezentacija: Poznati putnici na Univerzijadu u Napulj

Array

Donedavni trener ‘Splita’ Vladimir Anzulović vodit će hrvatsku reprezentaciju na ovogodišnjoj Univerzijadi u Napulju, a jučer su se njegovi izabranici okupili u Zagrebu kako bi krenuli prema Svetom Martinu na Muri te započeli s pripremama za ono što ih očekuje od 3. do 12. srpnja.

“Po nekim podacima Univerzijada je drugo multisportsko natjecanje po veličini na svijetu, odmah iza Olimpijskih Igara. Cilj nam je, a smatram da to treba biti cilj sporta u Hrvatskoj u budućnosti, povezati akademsku zajednicu s vrhunskim sportom, a ovo je definitivno prvi korak k tome. Želja nam je, kao i svima u Savezu, produžiti vijek trajanja reprezentativaca nakon U20 reprezentacije nadajući se da će ova reprezentacija izbaciti neko ime koje bi u budućnosti moglo konkurirati u A selekciji”, istaknuo je Anzulović na nedavnoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza.

Reprezentacija će se u Svetom Martinu pripremati desetak dana, a zatim će otputovati u Njemačku gdje će sa domaćinom odigrati dvije prijateljske utakmice, 27. i 28.06.2019. Prije službenog natjecanja u Napulju, u posljednjoj provjeri naša će reprezentacija odmjeriti snage i sa selekcijom Italije.

Anzulović je na pripreme pozvao sljedeće igrače:

BEKOVI:

Bruno Rebić (Split)
Mateo Vidović (Cedevita)
Emir Šabić (Lyon College)
Ivan Kučan (Škrljevo)
Bruno Perić (Vrijednosnice Osijek)
Roko Anzulović (Gorica)
Ivan Svalina (Alkar)

KRILA:

Matija Bilalović (Kvarner)
Ivan Vučić (Gorica)
Patrik Jambrović (Zabok)
David Škara (Clemson)

CENTRI:

Nikola Turalija (Vrijednosnice Osijek)
Mateo Čolak (Široki)
Filip Šimović (Dubrava)
Valentin Jurković (Conlog Basketball)

 

Related Articles