Pozzecco iznenađujuće napušta klupu viceprvaka Italije

Najnovije vijesti iz Italije koje prenosi Gazzetta dello Sport govore kako će Gianmarco Pozzecco napustiti klupu Dinamo Sassarija nakon što je na njoj proveo sezonu i pol. Ovaj vijest je mnoge iznenadila jer Pozzeccov ugovor vrijedi do 2022. godine, a rezultati kluba su na zavidnoj razini. U trenutku prekida prvenstva, klub sa Sardinije držao je drugo mjesto u Serie A, a 2019. osvojen je talijanski Superkup i FIBA Europe Cup. Isto tako, Sassari je aktualni viceprvak Italije, a sve ovo ostvareno je pod Pozzeccovim vodstvom.

Ipak, izgleda da je došlo do razilaženja u mišljenju između 48-godišnjeg stručnjaka poznatog po temperamentom vođenju utakmica i vodstva Dinama. Kao razlog se navodi propadanje već dogovorenog dolaska srpskog košarkaša, Vase Pušice, ali i vrlo vjerojatni odlazak (po)najboljeg igrača kluba, Dwayne Evansa, u japansku Okinawu.

U dosadašnjoj karijeri ovaj bivši playmaker, kao trener je vodio Orlandinu i Varese, a dvije godine radio je i kao pomoćnik u zagrebačkoj Cedeviti gdje je došao na poziv svog bivšeg suigrača i aktualnog izbornika Hrvatske, Veljka Mršića. Prije Sassarija, bio je glavni trener Fortitudo Bologne.

Related Articles