Predsjednik Cedevite oštar prema igračima

Array

Prošlog vikenda nakon poraza protiv posljednje plasirane momčadi u ABA ligi, Szolnoki Olaja, oglasio se predsjednik KK Cedevite Mladen Veber i progovorio o treneru i stanju u ekipi te pošteno iskritizirao igrače. U razgovoru za Jutarnji list bio je vrlo oštar.

“Nećemo smijeniti Acu Petrovića, iako se u mnogim lošim stvarima vidi njegov potpis, a neka igrači dokažu da nisu skupina jadnika i plaćenika kako izgledaju u posljednje vrijeme. U Mađarskoj se potvrdilo da imamo igrače s manjkom karaktera, nemamo niti jednog s mentalitetom pobjednika i neshvatljiva mi je njihova nedisciplina u igri. Čast izuzecima, ali za mene izgledaju kao skup jadnika i plaćenika. Neću ih imenovati, neka sami razmišljaju o tome kako izgledaju na terenu. Nećemo ih opaliti po džepu kao prije nepunih mjesec dana iako se ponašaju kao ljudi koje zanima samo novac, a ne sportski rezultat.”

Kao razloge tome vidi lošu selekciju bivšeg trenera Božidara Maljkovića.

“Mislili smo da imamo vrhunskog trenera i ispunjavali smo njegove igračke želje. Pogrešna selekcija je naš najveći problem i to si više nećemo dozvoliti. Sigurno ćemo promijeniti strategiju vođenja kluba i više nećemo davati potpunu slobodu treneru. Tražit ćemo da se uklopi u naša razmišljanja.”.

Mateja Mamića, koji je na funkciji sportskog direktora, ne smatra odgovornim za loš plasman klubu u svim natjecanjima.

“Ne mogu reći da je Matej Mamić krivac kada smo s trenerom pogriješili svi u klubu, počevši od mene. No, nakon ovakve sezone analizirat ćemo rad apsolutno svih i vjerojatno promijeniti način na koji se vodi klub. Svjesni smo da igrače puno plaćamo, ali to je bilo sukladno onome što smo od njih očekivali. Na žalost, uglavnom su nas razočarali. O njihovom mentalitetu više govori da strahujem od utakmica protiv Krke, Cibone i Širokog, a ne od Partizana. Možda bi trebalo promijeniti sve igrače, a ne trenera, ali ostavit ćemo im da u ova četiri kola pokušaju spasiti sezonu.”

Napomenuo je da će Atlantic Grupa i dalje nastaviti ulagati u košarkaški klub, dok o eventualnoj fuziji s Cibonom nema govora.

“Obujam u kojem ćemo ulagati u Cedevitu ovisit će o strategiji i natjecanju u kojem ćemo igrati. Sigurno nećemo odustati, a nećemo se niti spojiti s Cibonom. Jedan plus i jedan minus ne donose, ajmo se košarkaški izraziti, klub koji bi igrao Top 16 Eurolige.”

Related Articles