Predsjednik Fenera:”Proračun za novu sezonu bit će 40% manji”

U sljedećoj sezoni gledat ćemo jedan sasvim drugačiji Fenerbahče. Najveća promjena je naravno ta što na klupi više nema Željka Obradovića, a zamijenio ga je Igor Kokoškov. Klub su napustili Derrick Williams, Gigi Datome i Nikola Kalinić, dok su pristigli Edgaras Ulanovas, Lorenzo Brown, Danilo Barthel, Johnny Hamilton i Dyshawn Pierre. Predsjednik kluba Ali Koc još jednom je istaknuo kako je Obradovićev odlazak za njih bio traumatično iskustvo.

“Još jednom, zahvaljujemo Obradoviću. Tijekom svih ovih godina postigli smo puno toga. Donio nam je golemu radost. Naravno da nitko u klubu nije želio da Željko ode. Bila je to traumatična situacija za sve nas. Još jednom mu se zahvaljujem za sve što je napravio za naš klub. Poznato je kako su svi Obradovićevi klubovi nakon njegovog odlaska imali problema. Međutim, u samo 15 dana su Semih Ozsoy i Maurizio Gherardini napravili odličan posao. Na trenersko mjesto doveli su poznato ime, dolazak Kokoškova mnoge je iznenadio. Odradili smo fantastičan posao.”– kaže Koc.

Ipak, Kokoškov će na raspolaganju imati bitno manje novca od svog prethodnika.

“Naš proračun prošle je sezone bio 30 milijuna eura. Sljedeće će biti između 18 i 20 milijuna, objektivne okolnosti natjerale su nas da to učinimo.” – zaključuje predsjednik turskog velikana.

Related Articles