Predsjednik Mornara:”Da smo na mjestu Cedevita Olimpije, prepustili bi im svoje mjesto”

Nakon što je danas objavljen popis svih klubova koji će sljedeće sezone nastupati u Eurocupu, reakcije se ne stišavaju. Najviše u oči upada podatak kako je Cedevita Olimpija stavljena na popis ispred Mornara iz Bara, iako je crnogorska momčad u trenutku prekida ABA lige zbog boljeg međusobnog omjera bila ispred Zmajčeka. Predsjednik Mornara, Đorđije Pavićević, ne miri se s takvom odlukom te napominje kako su roster slagali za Eurocup, natjecanje za koje su potrebnu poziciju ostvarili na parketu.

“S obzirom na to da smo na parketu osigurali mjesto u Eurocupu, formirali smo momčad za spomenuto natjecanje, nismo aplicirali za FIBA natjecanja.”– kaže Pavićević.

Za samu odluku kaže da je sramotna.

“Odluka je sramotna. Da je vodstvo Eurocupa donijelo odluku kao što je to napravila Euroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve sudionike iz prošle, ne bismo rekli ništa. Evidentno je da sportski rezultati ne utječu na odluku tko će igrati u Eurocupu. Logično je da ćemo preispitati naše sudjelovanje u ABA ligi, jer se sada otvoreno postavlja pitanje koja je svrha natjecanja u kojem se ne vrednuju rezultati koji su ostvareni na parketu.”

Na kraju, poručio je kako bi oni da su na mjestu Cedevita Olimpije, svoje mjesto prepustili momčadi koja je taj rezultat zaslužila na parketu.

“U trenutku prekida natjecanja, na parketu smo izborili mjesto u playoffu, a samim time i u Eurocupu. Sada u to natjecanje ide Cedevita Olimpija, koja to nije zaslužila i koja s nama ima skor 0-2. Da smo mi kojim slučajem na mjestu Cedevita Olimpije, sigurno bismo mjesto u Eurocupu ustupili rivalu koji je to zaslužio na parketu, a to je u ovom slučaju Mornar iz Bara.” – zaključio je predsjednik Barana.

Related Articles